elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig creu que els acomiadaments en Ford seran “raonables per a les famílies”

Puig creu que els acomiadaments en Ford seran “raonables per a les famílies”
  • El president considera que el diàleg social ha evitat el tancament de la planta com ha ocorregut en la germànica Saarlouis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera que els acomiadaments que puga fer la planta de Ford a Almussafes seran “raonables per a les famílies”.

Així ho ha assegurat Puig en referència al procés d'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) anunciat per l'empresa divendres passat, que en un comunicat va explicar que es conformaria una Comissió Negociadora al llarg d'aquesta setmana.

Sobre aquest tema, el president ha indicat que els acomiadaments es produeixen en un moment en el qual la factoria valenciana “ha de passar d'una planra de combustió a una elèctrica, la qual cosa genera problemes”.

A més, ha assenyalat que “el diàleg social ha sigut la base fonamental perquè Ford decidisca continuar” a Almussafes, mentre que en la planta competidora de la germànica Saarlouis l'empresa ha optat pel tancament definitiu.

Així, el president ha emmarcat aquest procés d'ERE en el “aggiornamiento” (actualització) que està duent a terme la planta valenciana per a transformar-se de cara a la producció de vehicles elèctrics.

“Des del diàleg social entre directius, empresa i treballadors trobaran un camí adequat i
les baixes que es puguen produir el faran en eixides raonables per a les famílies”, ha matisat.

Pujar