elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A través del projecte Empuju, tres joves treballaran un any a l'Ajuntament

A través del projecte Empuju, tres joves treballaran un any a l'Ajuntament
  • Jaime Sanchis, Susana Olivares i Luis Miguel Saldaña són tres joves que van començar el 28 de desembre a treballar a l'Ajuntament de Puçol com a administratius

  • Han aconseguit un contracte d'un any a través d'un projecte Empuju, finançat per la Generalitat Valenciana amb el suport del Fons Social Europeu

  • El requisit per a presentar-se a la convocatòria era ser menor de 30 anys i no tindre experiència prèvia en el lloc de treball

MÉS FOTOS
A través del projecte Empuju, tres joves treballaran un any a l'Ajuntament - (foto 2)
A través del projecte Empuju, tres joves treballaran un any a l'Ajuntament - (foto 3)
A través del projecte Empuju, tres joves treballaran un any a l'Ajuntament - (foto 4)

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, convoca cada any una sèrie de subvencions destinades a la contractació de joves per part de les entitats locals, dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. És el que es coneix com a Empuju, projecte que en 2020 va sol·licitar l'Ajuntament de Puçol per a contractar tres joves administratius.

L'Empuju 2020 ha sigut cofinançat pel Fons Social Europeu (que aporta el 80% del pressupost), amb l'objectiu de contractar tres joves sense experiència anterior en el treball com a administratius.

«Els criteris per a baremar han sigut sobretot acadèmics», recorda la regidora d'Ocupació, Elena Camarero. «Encara que també s'ha tingut en compte el temps que portaven en l'atur i, com a marca la convocatòria, que no tingueren experiència prèvia en el lloc de treball».

Des del 28 de desembre, Susana Olivares, Jaime Sanchis i Luis Miguel Saldaña treballen en diferents departaments municipals i, per a tots ells, està sent una experiència enriquidora i molt allunyada de les pràctiques i beques a les quals havien pogut optar fins ara.

Susana Olivares havia estat treballant fins a la pandèmia, però des de llavors estava a casa. «A través del WhatsApp municipal És Puçol vaig veure l'anunci i em vaig presentar en Agència de Col·locació situada en Martínez Coll… a partir d'ací tot ha sigut molt fàcil».

Assignada a Secretaria, reconeix que el seu treball li està fent aprendre molt de sobre l'administració local, una mica del que no tenia informació i, a més, valora especialment «que estic treballant ací, al poble, i que tinc les vesprades lliures, la qual cosa em permet continuar fent altres coses».

Format en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz i posteriorment amb estudis de Comptabilitat, Jaime Sanchis havia treballat en l'empresa Rent-a-Car en l'aeroport i després va passar l'estiu a Malta, estudiant idiomes, mentre buscava treball… fins que ha arribat ara al departament de Contractació municipal. «Em vaig apuntar a tot el que enxampava i al final ha eixit esta oportunitat que, la veritat, és el millor treball que he tingut: bon horari, prop de casa, un tipus d'activitat interessant».

Per a Jaime és fonamental trobar una oportunitat que permeta trencar el cercle viciós en què es troben els joves quan acaben la carrera: «en les empreses et demanen titulació i experiència, però només t'oferixen contractes de pràctiques, amb el que mai acumules eixa experiència que t'exigixen i així és impossible que et contracten».

Una situació idèntica a la de Luis Miguel Saldaña per al qual la seua estada en Urbanisme és el seu primer treball oficial: «abans només havia realitzat pràctiques en diferents empreses».

Estar apuntat en el Labora és clau per a poder optar a les diferents convocatòries que es van publicant i esta la considera ideal perquè, igual que els seus companys, «puc compaginar el treball matinal i les classes a la vesprada, per la qual cosa continue formant-me mentre vaig agafant experiència laboral».

Un contracte d'un any, «amb un salari digne», assenyalen els tres, i amb possibilitats de continuar completant els seus estudis. Per a estos tres joves, l'Empuju que els ha portat un any a l'Ajuntament de Puçol és un exemple a seguir: una oportunitat per a aconseguir experiència mentre completen la seua formació.

Pujar