elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Sindicat Agrícola es va omplir de bons afeccionats taurins per a escoltar als convidats

El Sindicat Agrícola es va omplir de bons afeccionats taurins per a escoltar als convidats
  MÉS FOTOS
  El Sindicat Agrícola es va omplir de bons afeccionats taurins per a escoltar als convidats - (foto 2)
  El Sindicat Agrícola es va omplir de bons afeccionats taurins per a escoltar als convidats - (foto 3)
  El Sindicat Agrícola es va omplir de bons afeccionats taurins per a escoltar als convidats - (foto 4)

  El divendres 28 de febrer a la vesprada, dins del programa cultural que està duent a terme la regidoria d'assumptes taurins, denominat Puçol Cultura de Bou, va començar la sèrie de xarrades i actes taurins culturals que es realitzaran al llarg de la temporada en els períodes que no hi haja festejos taurins en la localitat, per a mantindre l'esperit de la festa més popular de la localitat.

  Gran èxit de la xarrada taurina celebrada al febrer a Puçol. Durant l'acte, al qual van acudir més de 100 persones, es presentaren els cartells de falles tant dels festejos ordinaris com dels populars.

  La xarrada, que va dirigir magistralment el periodista Salva Ferrer, de la Cope i d'El Mundo, va estar composta pel noviller Jordi Pérez, El Xiquet de les Monges, molt vinculat a Puçol,  que ens va parlar amb il·lusió de la preparació de tot l'hivern i que espera aconseguisca eixir triomfador i llançat d'esta fira per a fer el circuit nacional.

  El recortador de Puçol Juanjo López, El Peño, ens va fer un repàs a la seua trajectòria com a recortador, l'evolució del festeig popular i dels concursos de retallades i sobre la seua dedicació actual com coaching motivador a través de xarrades en grups seleccionats.

  El Ramader de bous de lídia Pedro Jovani ens va donar la seua visió com el criador de bous que és i la seua experiència després d'haver bregat ja tant a Castelló com a València. Va posar en valor l'auge de l'escola taurina i la seua gran funció.

  Toni Gázquez, Director d'Assumptes Taurins Diputació de València, i responsable de l'escola taurina, va posar en valor la gran faena que s'està portant amb els alumnes i l'èxit que estan aconseguint a nivell nacional, així com el gran aparador nacional que representen totes les exposicions culturals que es realitzen dins de la pròpia plaça de bous.

  Tancava l'acte el Gerent de la plaça de bous de València, Madrid i Alacant, Nacho Lloret, que ens va presentar els cartells, els seus detalls, i la gran expectació que ha despertat entre els afeccionats. Ens va parlar de la comunió existent entre els festejos populars i els festejos majors i la gran importància que representa per a la pròpia tauromàquia.

  El regidor d'assumptes taurins, Alberto de Jesús, va obrir i va tancar l'acte valorant la gran importància del festeig taurí a Puçol  i la realització d'actes culturals com este, agraint a la taula i a tots els assistents per la seua participació en esta pàgina d'or de la cultura taurina de la localitat.

  En finalitzar l'acte, es van repartir 100 números, de l'1 al 100, i es van sortejar les entrades per a la novillada en la qual actuarà Jordi Pérez, i per a un dia de les retallades. El Matador de bous Emilio de Justo va enviar un vídeo disculpant-se per no haver pogut vindre en esta data i va regalar dues entrades, que també es van sortejar. Mireieta, molt atenta i simpàtica com sempre, es va encarregar de repartir les paperetes i traure els números de la gorra.

  Pujar