elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

«Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any

«Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any
  MÉS FOTOS
  «Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any - (foto 2)
  «Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any - (foto 3)
  «Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any - (foto 4)
  «Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any - (foto 5)

  El 7 de desembre, Puçol va recuperar la Gala Taurina, en la qual no sols es van premiar els millors bous de l'any en la població, sinó que fidels a l'eslògan «Puçol, Cultura de Bou», també es va presentar un llibre Entre flors, sang i arena d'Alicia Giner i el periodista Salva Ferrer va moderar una atractiva tertúlia amb l'apoderat Santiago López, el joneguer Miguel Polope i el ramader Daniel Ramos.

  La gala celebrada el dissabte 7 de desembre a l'Espai Jove va tindre tres parts: en la primera, entrevista a Alicia Giner per a conéixer el seu llibre Entre flors, sang i arena, seguida de la tertúlia amb l'apoderat, el joneguer i el ramader, tots dos actes conduïts pel periodista Salva Ferrer.

  L'experiència de Santiago López, les ganes d'aprendre i triomfar de Miguel Polope i el saber estar de Daniel Ramos, units a la multitud de dades històriques aportades per Salva Ferrer, van permetre al públic gaudir d'un intercanvi de parers ampli i sucós, jalonat per detalls a vegades humorístics, a vegades desconeguts, però sempre emocionants.

  En uns minuts, la Comissió del 7 de setembre de 2020 —organitzadora de la gala en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol— es va ocupar de transformar l'Espai Jove en un escenari perfecte per al sopar de germanor entre els més de cent assistents. Una segona part lúdica, sense presses i que va permetre el retrobament d'aficionats, l'intercanvi de parers i les apostes per qui serien els premiats enguany.

  En la tercera part, Dani Torres —amb la seua habitual ironia i capacitat d'improvisació— va ser l'encarregat de conduir el lliurament de premis, que va començar amb l'homenatge al gran aficionat Pepe López, un home que ha fet de tot en el món taurí i que no esperava este reconeixement, ja que havia vingut a la gala «enganyat amistosament» perquè tot fora una sorpresa.

  El lliurament de premis va començar amb un reconeixement a les huit penyes i associacions que organitzen festejos taurins en la població, per la seua dedicació perquè la festa continue creixent cada any: Bou de Sant Antoni, Hostalets, Setmana Taurina, Alfinach, El Barrio, L’Avenida, El Barranquet i Comissió del 7 de setembre.

  Finalment, els quatre premis d'enguany van ser entregats pels regidors Alberto de Jesús, José M. Babé, Alejandro Sancho i José M. Esteve:

  —millor vesprada de vaques: El Barrio per la jornada dedicada al Saliner;

  —bou més ben presentat: Taconero, del Freixo, exhibit per la Comissió de 7 de setembre en Sant Joan;

  —millor bou embolat: Bombardito, de Núñez del Cuvillo, presentat per la Penya El Barrio;

  —bou més brau: Diputado, de Torrehandilla, de la Comissió del 7 de setembre.

  Per a Alberto de Jesús, regidor de Festejos Taurins, «és important recuperar esta gala que l'any passat no es va celebrar, perquè és una manera de valorar tot el realitzat al llarg de la temporada i, al mateix temps, és un reflex de què significa Puçol, Cultura de Bou: es va presentar un llibre, parlem amb els protagonistes del bou en la plaça i va haver-hi premis per als organitzadors del bou al carrer. Tot en una sola nit».

  Pujar