20 de gener de 2021 20/1/21

Protecció Civil inaugura la seua nova carpa davall la pluja

Protecció Civil inaugura la seua nova carpa davall la pluja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Protecció Civil inaugura la seua nova carpa davall la pluja - (foto 2)
  Protecció Civil inaugura la seua nova carpa davall la pluja - (foto 3)
  Protecció Civil inaugura la seua nova carpa davall la pluja - (foto 4)

  El divendres 1 de setembre, poc abans de l'hora prevista per a donar començament el pregó, els Voluntaris de Protecció Civil de Puçol muntaven la seua carpa en la plaça BeatO Ribera… i minuts després començava a ploure. La seua va ser una inauguració que va vindre com a anell al dit i va permetre a les autoritats presents resguardar-se de la pluja. Però, Per què una carpa per a este grup de voluntaris?

  Encara que van aparéixer a principis del segle XXI com un grup de voluntaris que volien col·laborar amb l'organització i la seguretat en els distints esdeveniments que se celebraven en la població, encara hui continuen sent uns grans desconeguts. Per a uns, uns treballadors més de l'ajuntament; per a altres, un col·lectiu que cobra pel seu treball…

  En realitat, els Voluntaris de Protecció Civil són veïns que aposten per acostar el muscle i col·laborar perquè els actes amb presència de molt públic siguen cada dia més segurs. El seu uniforme taronja és fàcil veure-ho en les falles, les competicions esportives, els bous i, per descomptat, en les festes.

  De la importància de la seua col·laboració desinteressada sap molt l'Ajuntament de Puçol, que procura recolzar la seua labor amb els mitjans necessaris: en els últims anys els de Protecció Civil ja tenen un local municipal on reunir-se, han aconseguit tindre uniformes per a tots i, des de l'1 de setembre, ja disposen d'una carpa per a utilitzar-la com a punt de trobada i coordinació en els distints esdeveniments.

  “La carpa tindrà dos funcions principals dins dels actes en què participem”, apunta Rubén Hernandis, cap de l'Associació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Puçol. “En els actes grans, en els que necessitem ser vistos, serà el punt de trobada per a realitzar tot tipus d'atencions sanitàries i valorar si es trasllada o no; i servirà a manera de farmaciola quan estiguem sols o de lloc sanitari avançat recolzant la presència de l'ambulància”.                       

  Per a Rubén és fonamental la presència d'una carpa per a atendre ferits perquè permet atendre les persones amb intimitat i fora de la vista dels curiosos. Però, a més, la nova “és un element logístic en cas d'emergència, pot ser el punt de reunió dels efectius en el cas d'una evacuació preventiva”.

  La carpa va ser inaugurada en un moment excepcionalment útil durant la primera nit de festes: alcaldessa i regidors acudien a conéixer la nova ferramenta de Protecció Civil quan va començar a ploure i… bo, va haver-hi temps de conéixer a fons la tasca que fan, mentres es protegien de la pluja que va obligar a retardar mitja hora l'inici del pregó de festes.

  Passat el ruixat, Protecció Civil en festes estarà on sempre, al costat del ciutadà: “intentant que tot isca amb normalitat i ajudant a qui necessite assistència tant per la nostra part com de qualsevol altre mitjà. Cal recordar que tenim comunicació directa amb Policia Local, per la qual cosa davant de qualsevol necessitat, poden contactar indistintament amb ambdós cossos, ja que ens coordinem perquè tot arribe on correspon”, afirma Rubén.

  Com déiem al principi, la seua labor no està passant desapercebuda, la qual cosa implica que compten amb més mitjans per a treballar o, com explica el president: “és d'agrair que amb els anys, existisca unanimitat per part dels equips de govern que han vist créixer esta agrupació de voluntaris i que a poc a poc es vaja dotant de mitjans per a desenrotllar millor el nostre voluntariat”.

  Pujar