elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preparats per a l'impacte? La Casa de Cultura celebra el “Dia dels Asteroides” el 6 de juliol

Preparats per a l'impacte? La Casa de Cultura celebra el “Dia dels Asteroides” el 6 de juliol
  MÉS FOTOS
  Preparats per a l'impacte? La Casa de Cultura celebra el “Dia dels Asteroides” el 6 de juliol - (foto 2)
  Preparats per a l'impacte? La Casa de Cultura celebra el “Dia dels Asteroides” el 6 de juliol - (foto 3)

  Per primera vegada, Puçol se suma al Dia Mundial dels Asteroides (que se celebra el 30 de juny) amb una activitat organitzada en la Casa de Cultura en col·laboració amb el Club d'Escriptura Puçol i Ràdio Puçol: el dijous 6 de juliol, a les 18.30 hores, doble activitat a càrrec de l'astrònom Amadeo Aznar i de l'escriptor Antonio López Marín.

  La UNESCO ha declarat el dia 30 de juny Dia Internacional de l'Asteroide. Centres d'Investigació, observatoris astronòmics, universitats i altres entitats per tot el món han organitzat quasi mil activitats de divulgació (onze d'elles a Espanya i quatre a la Comunitat Valenciana) per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'analitzar estos objectes, tan perillosos per a la humanitat, a més de contribuir a fomentar la cultura per la investigació.

  Com a Coordinador Regional a la Comunitat Valenciana de l'Asteroid Day (moviment internacional que promociona els esdeveniments, com es pot comprovar en el seu web www.asteroidday.org), el divendres 7 estaré en el Planetari de Castelló amb col·legues de l'Institut d'Astrofísica de Canàries i del d'Andalusia fent un acte sobre açò, i he pensat que Puçol podria unir-se a este tipus de conferències, per eixe motiu hem preparat una activitat el divendres 6 de juliol, a les 18.30 hores, en la Casa de Cultura.

  La revista Muy Interesante ha publicat un article que he escrit sobre aquest tema, on explique que Puçol és un dels onze municipis d'Espanya on es va a celebrar algun acte.

  Pujar