22 de setembre de 2020 22/9/20

A partir de l'11 de setembre, continua formant-te a l'Escola Permanent d'Adults

A partir de l'11 de setembre, continua formant-te a l'Escola Permanent d'Adults - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  A partir de l'11 de setembre, continua formant-te a l'Escola Permanent d'Adults - (foto 2)
  A partir de l'11 de setembre, continua formant-te a l'Escola Permanent d'Adults - (foto 3)

  L'Escola Permanent d'Adults (EPA) es prepara per a l'any acadèmic 2017-2018: entre l'11 i el 22 de setembre s'obrirà la matrícula que permetrà inscriure's en la seua oferta de cursos, que començaran el 2 d'octubre. En aquesta ocasió, com a novetat, oferirà preparació per a l'accés a la UNED, tot i que no faltaran classes d'alfabetització, valencià o per a obtindre el graduat en ESO.

  A partir del 2 d'octubre, l'EPA començarà a impartir classes d'alfabetització, cultura general, graduat en ESO, i preparació de cicles superiors. "Per petició dels veïns de Puçol, en compte de preparar únicament l'accés a la Universitat de València, enguany també prepararem l'accés a la UNED", ha explicat Mari Paz González, directora de l'escola.

  Aquesta incorporació se deu al fet que "hi ha gent que treballa però vol continuar estudiant". Per esta raó, han decidit afegir aquesta novetat a la seua habitual preparació per a l'accés a la universitat. D'aquesta manera, els alumnes disposaran de més temps per a estudiar un temari que, a més, és semblant a aquell que ja preparaven.

  Així mateix, l'EPA compta amb una àmplia oferta d'idiomes: l'escola ensenya tots els nivells de valencià, així com valencià per a immigrants, castellà de nivell A2 per a immigrants, i anglés A1, A2 i B1. La directora ha apuntat que, generalment, els grups d'anglés acaben tenint llistes d'espera, encara que els cursos de valencià els segueixen de prop.

  El curs anterior, l'escola va registrar 325 matrícules, la qual cosa va suposar un dels nivells d'inscripcions més alts; com està habilitada per a això, va repartir 25 graduats de secundària. Quant a la resta de cursos, va aprovar el percentatge habitual de l'alumnat, situat entre el 30% i 40%.

  La matrícula dels cursos es mantindrà oberta durant tot el curs en el cas que queden places lliures. L'única excepció seran les classes destinades a l'obtenció del graduat en ESO, que acabarà a l'octubre si encara hi ha vacants que ocupar.

  Des de fa 32 anys, l'EPA de Puçol ofereix formació per a adults. Inicialment, comptava amb el grup enfocat a obtindre el graduat en educació secundària, i Conselleria va anar incorporant progressivament la resta de grups, ha detallat la directora.

  La inscripció es durà a terme entre l'11 i el 22 de setembre, de 18 a 20 hores, a l'Espai Social La Barraca. Els interessats hauran de portar amb ells una foto de carnet i una fotocòpia del DNI; l'EPA proporcionarà l'autoliquidació necessària. 

  Pujar