elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves!

Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves!
  MÉS FOTOS
  Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves! - (foto 2)
  Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves! - (foto 3)
  Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves! - (foto 4)
  Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves! - (foto 5)
  Nadal a l’Espai: una experiència lúdic-tecnològica per a joves... i no tan joves! - (foto 6)

  Els amants del món gaming tenen una cita a l’Espai Jove els dies 26 i 27 de desembre, dues jornades amb una sèrie d'activitats per a tots els públics que inclouen des de escape rooms, jocs de taula, ping pong, futbolí i tallers, fins a tornejos dels videojocs més candents del moment. A més de l'aspecte més lúdic, xarrades sobre consum responsable, i alguns influencers comptaran als joves les seues experiències en el sector.

  Durant la primera jornada, els presents podran gaudir de diferents jocs i activitats des de les 17 fins a les 21 hores. L’escape room, dissenyat per joves assistents a edicions anteriors, consistirà en huit sessions de 30 minuts aproximadament pensades per a grups de huit persones.

  A més, els assistents poden gaudir d'un espai lúdic amb jocs de taula, futbolí, ping pong, una diana inflable gegant i una canastra de bàsquet, també gegant. Els joves podran assistir als tallers de dibuix i il·lustració kawaii i mànega i, fins i tot, punxar la música que ambientarà la jornada durant la Disc Jove. Dos monitors controlaran les activitats i les cues perquè els assistents puguen participar en tots els punts d'entreteniment al llarg del dia.

  L'esdeveniment del dia 27 de desembre s'enfoca més al món del gaming i les noves tecnologies. Així, la jornada s'obrirà a les 10 hores amb les inscripcions al torneig de Pokemon Escapada i Escudo, que se celebrarà a les 11.30 hores. També tindran protagonisme altres videojocs al llarg de l'esdeveniment, com el Fifa 20, Clash Royale, Just Dance, Pokemon GO o BrowlStars, amb tornejos que s'aniran desenvolupant al llarg del dia.

  «Les activitats formen part de la programació que tenim per als xavals de secundària, en la qual intentem oferir activitats atractives dins de les noves tendències d'oci, encara que este esdeveniment està obert per a tot el món», explica José Luis Gómez, tècnic de Joventut i organitzador: «Es tracta d'una proposta consolidada, i en esta quarta edició hem volgut afegir, a més de l'apartat lúdic, contingut perquè es reflexione sobre les noves formes d'entreteniment».

  Amb este objectiu, a les 12 hores una xarrada orientada a pares sobre l'ús responsable de videojocs, de manera que puguen conéixer millor les eines que els seus fills utilitzen per a «establir junts límits d'hores de consum, conéixer els perills que existeixen i, en definitiva, ajudar els joves a gaudir d’esta forma d'oci amb responsabilitat», afig Ángela Santamaría, regidora de Joventut.

  A les 18 hores, una altra xarrada, esta vegada a càrrec d'un influencer que compta com va passar de dedicar-se al gaming a través de YouTube a convertir-se en streamer, això és, a retransmetre el joc d'uns altres. «L'objectiu no és que els joves es convertisquen en youtubers o streamers, sinó explicar-los una part important i interessant d’este món i com estos influencers van arribar a dedicar-se a una cosa tan divertida», explica Adrián Álvarez, coordinador de les activitats d’esta jornada.

  «Creiem interessant que els joves comprenguen el treball que hi ha darrere d’estes noves professions», recalca José Luis, que afig que un altre dels objectius és promoure que persones que habitualment juguen des de casa tinguen l'oportunitat «d’acudir a una trobada, relacionar-se i compartir experiències cara a cara amb persones amb gustos en comú».

  En definitiva, es tracta d'una iniciativa que busca la màxima participació i entreteniment dels joves. «En tots els tornejos tindran tecnologia per a provar, com a realitat virtual, consoles diferents, jocs que acaben d'eixir, com el Just Dance 2020...», explica Adrián Álvarez, que conclou: «La nostra expectativa és mostrar el costat més integrador dels videojocs i, sobretot, que els assistents vengen a passar-ho bé i gaudisquen».

  Programació del dia 26

  17.00 - Obertura

  21.00 - Tancament

  Programació del dia 27

  10.00 - Obertura i inscripció al Torneig *Pokemon Espasa i Escut
  11.00 - Torneig Fifa 20 (de demà)
  11.30 - Torneig Pokemon Espasa i Escut
  12.00 - Xarrada sobre fomentar l'ús responsable dels videojocs orientada a pares
  12.00 - Torneig Clash Royale
  16.00 - Torneig Pokemon Cartes
  16.00 - Torneig Fifa 20 (de vesprada)
  16.30 - Torneig Just Dance
  17.00 - Torneig Pokemon Go
  17.30 - Torneig Brawlstars
  18.00 - Xarrada de influencer : Dedicar-se al Streaming en lloc dels vídeos en YouTube

  20.00 - Tancament

  Pujar