elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'esforç dóna els seus fruits: l'empresa Tisvol contracta a quatre alumnes del curs de soldador

L'esforç dóna els seus fruits: l'empresa Tisvol contracta a quatre alumnes del curs de soldador
  MÉS FOTOS
  L'esforç dóna els seus fruits: l'empresa Tisvol contracta a quatre alumnes del curs de soldador - (foto 2)
  L'esforç dóna els seus fruits: l'empresa Tisvol contracta a quatre alumnes del curs de soldador - (foto 3)
  L'esforç dóna els seus fruits: l'empresa Tisvol contracta a quatre alumnes del curs de soldador - (foto 4)

  Els quatre alumnes del curs de soldador d'alumini que han sigut contractats per l'empresa  Tisvol van rebre el dimecres 20 de juny un diploma en reconeixement del seu esforç de mans de l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, i el regidor d'Ocupació, Enric Esteve. Cristian, Yusef, José Vicente i Ramón, d'edats i experiències laborals molt diferents, partien de zero en l'àmbit de la soldadura o no estaven especialitzats en les tasques de la companyia, però això no va suposar un obstacle a l'hora de formar-se i treballar de valent.

  A la fi de febrer es va posar en marxa un curs teòric i pràctic de formació per a deu soldadors impulsat per l'Ajuntament. Els 10 alumnes van realitzar pràctiques per torns en la capdavantera empresa Tisvol de Puçol i els quatre amb millors qualificacions van poder sol·licitar una ampliació de pràctiques. Finalment, la companyia els ha contractats. En la seua visita a la seu, les autoritats municipals els van entregar un diploma que reconeixia el seu esforç i acreditava la formació rebuda.

  Cristian Corbin, de 23 anys, mai havia soldat fins a realitzar el curs. «Un amic em va parlar d'esta oportunitat formativa», va indicar. Yusef Haitak, de 20 anys, havia treballat en Dulce Hola fins que li van acomiadar. Encara que algunes vegades havia vist processos de soldat en el seu anterior ofici, mai els hi havia realitzats ell mateix.

  José Vicente Calvo, de 42 anys, va treballar en Ros Casares amb anterioritat, «però açò és diferent, és més tècnic», va apuntar. Ramón García, de 35 anys, comptava amb «experiència a soldar, però no este tipus de materials». Estava en atur i buscava ofertes per a treballar de soldador, «però em demanaven cursos» que no havia realitzat. Como als altres tres veïns de Puçol, el programa formatiu li va permetre especialitzar-se en un àmbit que desconeixia i, a més, obtenir una ocupació.

  Els quatre soldadors van coincidir en el fet que els va «molt bé, ha sigut una experiència molt grata i agradable. Hem aprés, els tutors són molt amables i hi ha molt bon ambient».

  El regidor d'Ocupació, Enric Esteve, va assenyalar en la trobada que era «un dels dies més feliços des que formem govern. En les visites a empreses, vam detectar que hi havia falta de soldadors. El departament d'Ocupació va oferir cursos i és satisfactori veure el fruit d'eixe treball; dóna sentit a allò que fem: volem ocupar-nos de les persones, que tinguen un treball i una vida digna. Estic molt emocionat».

  L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, va compartir eixe sentiment i va remarcar que «l'esforç té el seu recompensa, i ací ha quedat demostrat; el de l'empresa, l'Ajuntament i el vostre». Lola va animar als nous treballadors a «continuar treballant, una cosa que no dubte que així serà».

  El cap de Producció de Tisvol, Jesús Navío, va destacar el paper dels formadors i va donar les gràcies a totes les persones involucrades «per una experiència tan gratificant». També va felicitar «als qui van fer la selecció de les 10 persones que van realitzar el curs de soldador. Per qüestions d'agenda, vam considerar millor centrar-nos en 4 perquè no es ressentira la qualitat de l'ensenyament».

  «Han passat 120 hores recorrent l'empresa, temps durant el qual han mostrat les seues ganes i il·lusió; s’ho han guanyat. Ens hem donat un termini d'un any, si continuen posant eixa tenacitat, tornarem a veure'ns l'any que ve». Així mateix, Jesús va recordar que els acabats de contractar «no han fet més que començar. Ara comença el seriós».

  El gerent de Tisvol, Juan Luis Martínez, va fer esment «al treball de fons que hi ha hagut durant tot el procediment» a càrrec de les parts implicades. Al seu torn, va mostrar la satisfacció que va sentir després de mantenir una reunió amb els nous soldadors i va posar èmfasi en «la implicació i les ganes d'absorbir coneixements de l'empresa» que van demostrar. «Que el recorregut siga llarg», va desitjar.

  Pujar