elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Des del 10 de juny, Lola Sánchez és la nova alcaldessa de Puçol

Des del 10 de juny, Lola Sánchez és la nova alcaldessa de Puçol

  En una sala d'actes abarrotada, la socialista Lola Sánchez ha sigut triada nova alcaldessa de Puçol amb els vots favorables de PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Pavalur, mentres que Ciudadanos i Partit Popular s'han votat a si mateixos, i el representant d'Ara Puçol no ha estat presente en el ple extraordinari celebrat el dissabte 10 de juny a les 12 hores.

  A pesar de la presència de nombrós públic, un problema ja previst, tots han pogut seguir en directe l'elecció de la nova alcaldessa gràcies a una pantalla de vídeo situada en el hall del propi Ajuntament de Puçol, on es podia veure la realització del ple a càrrec del Departament de Comunicació, ple que ja es pot veure íntegre en les xarxes socials municipals.

  Com ja havia anunciat, Dani López, portaveu d'Ara Puçol, no ha acudit a l'acte d'investidura i a més cedix el seu càrrec de regidor a un dels seus companys de partit.

  Els 16 vots presentes en el ple s'han repartit de la manera següent: 1 per a Rubén Vaquero, candidat de Ciudadanos; 6 per a Merche Sanchis, candidata del Partit Popular; i 9 per a Lola Sánchez, candidata socialista, qui ha comptat amb el suport de PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Pavalur.

  Una vegada Lola ha promés el càrrec d'alcaldessa, han pres la paraula els portaveus dels distints partits per a desitjar-li sort i matisar, cada un a la seua manera, el que espera d'esta segona part de la legislatura en què, tal com van acordar en el pacte de govern, l'alcalde de Compromís estaria dos anys i ara comencen els dos de l'alcaldessa del PSOE.

  Rubén Vaquero (Ciudadanos) ha sigut molt breu, concloent la seua intervenció amb una petició: “Li demane a la nova alcaldessa que no canvie, que continue sent alegre, amable i treballadora com fins ara”.

  Juanjo Manzaneque (Esquerra Unida) ha recordat els dos anys que porten en el govern les forces progressistes, assegurant que “canvien les cares però es manté el programa”. En les seues paraules ha lamentat que l'actual llei “castigue als ajuntaments que estan realitzant bé les coses i no tenen deutes, perquè a pesar d'això no podem contractar nou personal ni realitzar inversions amb el romanent de diners que tenim”.

  Després de recordar que fins hui només hi havia hagut una alcaldessa a Puçol, el portaveu de Pavalur, José María Babé, ha recordat que des del seu partit “no intentem desestabilitzar a l'equip de govern de torn per a ocupar el seu lloc, sinó que som un grup de veïns que ens hem unit per a aconseguir ser igual que la resta de veïns de Puçol”, pel que ha definit a Pavalur com un partit sense ideologia política que ha col·laborat en tres legislatures amb quatre alcaldes i espera fer el mateix amb la nouvinguda. Ha finalitzat la seua intervenció amb un record al també socialista Josep María Iborra, el primer alcalde que va firmar un conveni de col·laboració amb les urbanitzacions “i l'anime a seguir el seu exemple”.

  El nou portaveu de Compromís, Enric Esteve, ha recordat que continua havent-hi un govern de tres partits progressistes “per als que el primer és pensar en el bé de les persones”. A més de recordar el bon treball dut a terme en els dos anys de treball conjunt, ha animat Lola a disfrutar del càrrec “perquè no totes les persones poden dir que han sigut alcaldes del seu poble. Salut i sort”.

  Ana Gómez, com a representant del PSOE, ha recordat els díhuit anys que Lola porta com a regidora, tant en l'oposició com en l'equip de govern, “i sempre ha sigut valent, lluitadora i compromesa, amb una dedicació plena a la defensa dels interessos del nostre poble”. Ha finalitzat la seua intervenció assegurant que continuaran treballant com en els dos últims anys perquè “per als socialistes és una satisfacció treballar pels nostres veïns”.

  La portaveu del Partit Popular, Paz Carceller, la regidora que més durs enfrontaments ha tingut amb l'anterior alcalde, ha recordat a Lola que són companyes, veïnes i que “tindrà el nostre suport per a tot el que siga beneficiós per als veïns”. A més, ha insistit en el fet que són falses les acusacions que els populars no col·laboren: “qui ens acusa de fer una oposició no constructiva que revise els punts aprovats per unanimitat en estos dos anys”. Finalment, ha apostat per un futur de concòrdia: “Que esta nova etapa porte nous aires i una altra forma de governar”.

  Lola Sánchez ha iniciat la seua intervenció parlant en valencià. Han sigut a penes unes frases per a recordar que es va prometre a si mateixa fer-ho així, encara que ella siga andalusa… però després ha reconegut que s'expressa millor en castellà, llengua en què ha continuat el seu discurs.

  Després de recordar que va arribar com una immigrant més, a poc a poc va anar integrant-se en associacions locals (Ampa, falles, ames de casa Tyrius) fins que finalment va entrar en política de la mà de Josep María Iborra i que ho va fer perquè “he de tornar a Puçol, el meu poble, tot el que ens ha oferit i com ens ha tractat de bé a la meua família i a mi”. En el seu repàs als dos anys que porta en l'equip de govern actual ha recordat que “hem dedicat les majors inversions a polítiques socials”; a més ha aclarit dubtes al representant de Pavalur “perquè a Puçol tenim tres nuclis (platja, nucli urbà i urbanitzacions) i treballaré per igual per als tres, per a tots els ciutadans”. Les seues últimes paraules han sigut per als treballadors municipals, als que coneix des de fa anys “i la majoria són com de la meua família”, i per a la seua pròpia família, que porta molts anys animant-la que continue exercint el seu treball polític.

  El saló de plens posat en peu, igual que tots els partits polítics municipals, ha posat el punt final a la seua intervenció. Després han arribat els inacabables abraços, besos, felicitacions, fotos…

  Des del 10 de juny, comença l'etapa de Lola Sánchez com a alcaldessa de Puçol.

  Pujar