elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Festes de la platja, una altra manera de gaudir de l'estiu al costat del mar

Festes de la platja, una altra manera de gaudir de l'estiu al costat del mar
  MÉS FOTOS
  Festes de la platja, una altra manera de gaudir de l'estiu al costat del mar - (foto 2)
  Festes de la platja, una altra manera de gaudir de l'estiu al costat del mar - (foto 3)
  Festes de la platja, una altra manera de gaudir de l'estiu al costat del mar - (foto 4)

  Del dimarts 13 al diumenge 18 d'agost, la platja de Puçol va celebrar les seues festes, organitzades conjuntament per la falla Camí La Mar i l'Ajuntament de Puçol, amb una programació pensada per a tots els públics, que inclou activitats infantils, sopar per a tota la família, actuacions de batucada i danses, correfoc i, com a fi de festa, un mercat medieval.

  Les festes van començar el dimarts 13 amb una sonora batucada que va anar acumulant públic des del seu inici (en la zona nord del passeig marítim) fins a l'explosió final de so en la plaça Rosa dels Vents.

  Després de la foto de record amb els components de la batucada, Amparo Doménech (com a representant de Camí La Mar) i l'alcaldessa en funcions, Ángela Santamaría, van ser les encarregades de donar per inaugurades les festes de l'estiu a la platja, amb un breu discurs en el qual van convidar a tots a gaudir dels actes programats… mentre alguns xiquets ja esperaven impacients per a la seua festa infantil.

  La vesprada del dimarts 13 es va tancar amb una discomòbil infantil en la plaça Rosa dels Vents. Un acte que ha funcionat molt bé en els últims anys perquè «durant la vesprada, els xiquets són els que més participen en la festa, per este motiu programem actes especialment dirigits a ells», explica Amparo Doménech, de la falla Camí La Mar.

  El dimecres 14, a la vesprada, el Grup de Danses de Puçol va oferir una actuació en el passeig marítim i en la plaça. Al costat de la batucada i el correfoc, les danses són una aposta diferent dins de les dates estiuenques, on abellix la platja i el descans, però sense oblidar la defensa de la cultura i les tradicions.

  La nit del dimecres va començar amb una proposta innovadora: un autobús nocturn, amb recorregut entre les urbanitzacions, el nucli urbà i la platja, pensat per a portar veïns al sopar de la platja i a les vaques de les urbanitzacions a primera hora de la nit; i també per a recollir-los en l'últim viatge, que va ser a la una de la matinada… amb l'atractiu addicional de ser viatges gratuïts a partir de mitjanit, ja que els dijous el servei municipal d'autobús és gratis. Per a molts joves va ser una bona idea això de baixar a la platja en bus.

  Per als components de la falla Camí La Mar, va ser una nit de molt de treball… però també un gran èxit de participació en les festes de la platja. Com també succeïx en les festes de setembre, un sopar entre amics sempre és una bona excusa per a reunir-se i més si el temps acompanya, com va succeir el 14 d'agost.

  I per als més joves també va ser una bona idea això de muntar una discomòbil en acabar el sopar en la plaça Rosa dels Vents. Així, mentre els pares acabaven de prendre el café i xarraven, Márion s'ocupava de mantindre animats als xiquets… després, la improvisada pista també seria cosa dels majors.

  El dijous 15, al caient de la mitjanit, els Dimonis de Massalfassar iniciaven el correfoc en el passeig marítim. Enguany els actes s'han distribuït per a arribar a tota la platja, així que la batucada va començar en la zona nord i el correfoc en la zona sud, per a confluir al final tota la programació en la zona central, la plaça Rosa dels Vents. Molt de públic, sobretot molt jove, disposat a gaudir a fons no solament del sol i de l'aigua, sinó també del foc.

  Destacar la labor dels voluntaris de Protecció Civil Puçol que, com és habitual en ells, van estar presents en aquells esdeveniments que poden comportar algun risc i necessiten el seu suport per a mantindre l'ordre.

  El punt final a les festes de la platja el va posar un mercat medieval que, del 16 al 18 d'agost, va oferir animació, jocs i un grapat de llocs on comprar detalls o gaudir del menjar o el sopar. El mercat va ser inaugurat pels representants de les dues institucions que organitzen les festes: la falla Camí La Mar i l'Ajuntament de Puçol.

  Pujar