elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dotze mesos d'experiència laboral a l'Ajuntament gràcies al Fons Social Europeu

Dotze mesos d'experiència laboral a l'Ajuntament gràcies al Fons Social Europeu
  MÉS FOTOS
  Dotze mesos d'experiència laboral a l'Ajuntament gràcies al Fons Social Europeu - (foto 2)

  L'Ajuntament de Puçol ha contractat durante 12 mesos a 6 veïns de Puçol que donaran suport als departaments als quals han sigut assignats gràcies a dos plans destinats a menors de 30 anys i aturats. El programa de subvencions d'ocupació destinades a la contractació de persones joves per entitats locals (EMPUJU) i el programa de subvencions d'ocupació destinades a la contractació de persones joves qualificades per entitats locals (EMCUJU) estan cofinançadues pel Fons Social Europeu.

  Una de les persones seleccionades està llicenciada en dret i reforçarà el servei burocràtic de l'Ajuntament. Compta amb un perfil jove, amb la carrera acabada recentment, característic de qui en cerca una primera experiència laboral.

  Un parell de persones assistiran als serveis de l'Ajuntament en el que a administració es referix, i 3 operaris reforçaran la Brigada Municipal d'Obres i Serveis.

  La proposta es dirigix a joves d'entre 16 i 30 anys que estiguen inscrits en el sistema nacional de garantia juvenil, un registre promogut a través de l'oficina del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), raó per la qual no es tracta d'una oferta pública. D'esta manera, el Servef selecciona davant les necessitats de l'ajuntament a un grup de candidats i candidates en funció d'uns criteris com la protecció per desocupació i la pertinença a determinats col·lectius, sense que el consistori conega qui poden ser.

  A diferència d'altres tipus d'ofertes de treball que podrien demandar altres tipus d'entitats com les empreses, es valora la menor experiència de les persones seleccionades amb l'objectiu de donar-los una oportunitat. Per tant, es tenen en compte dos perfils: d'una banda, el de joves titulats i titulades que busquen experiència en el seu camp i, per l'altra, el de joves sense professió concreta o professionalitat que realitzen treball físic o de baixa qualificació.

  El regidor d'Ocupació, Enric Esteve, destaca «la importància d'esta iniciativa europea que té com a objectiu principal la incorporació dels joves, tant dels que tenen formació com els que no, al mercat laboral. Per a nosaltres, és de màxima prioritat aportar el nostre gra d'arena amb l'objectiu que tinguen un futur professional digne».

  «La subvenció no és del cent per cent; per això, l'Ajuntament de Puçol, mitjançant la regidoria d'Ocupació, destinarà vora 39.000 euros a la contractació de sis joves durant un any, una cosa que afavorirà l'eixida de la precarietat i la desocupació, i els permetrà començar a tindre un currículum digne de cara al futur».

  D'esta manera, no solament es potencia que els més joves adquirisquen experiència, sinó que servixen de suport a la plantilla i contribuïxen a la realització de projectes que repercutiran en el municipi, amb resultats que els veïns poden observar.

  Pujar