elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dimarts i dissabte, dies de mercat a l'aire lliure a Puçol: si vens, compres segur

Dimarts i dissabte, dies de mercat a l'aire lliure a Puçol: si vens, compres segur
  MÉS FOTOS
  Dimarts i dissabte, dies de mercat a l'aire lliure a Puçol: si vens, compres segur - (foto 2)
  Dimarts i dissabte, dies de mercat a l'aire lliure a Puçol: si vens, compres segur - (foto 3)
  Dimarts i dissabte, dies de mercat a l'aire lliure a Puçol: si vens, compres segur - (foto 4)

  Després d'any i mig de treball conscienciós, els dos mercats de Puçol han recuperat la seua activitat i la majoria dels venedors s'han posat al dia amb els deutes pendents amb l'Ajuntament. Pese al parèntesi del confinament, hui els mercats estan pràcticament plens de productes de tota mena, perquè comprar a l'aire lliure és molt més segur que fer-ho en llocs tancats i amb aglomeracions.

  «El Mercat Municipal té els dissabtes un aspecte que no tenia fa anys: hem passat de 6 a 22 parades a l'interior i diversos carrers que envolten l'edifici oferixen parades amb serveis de tota mena», explica satisfet Rubén Vaquero, regidor a càrrec dels mercats.

  Només queden actualment dos llocs lliures en un edifici que fa un parell d'anys oferia un aspecte sense encant. I ara s'estudia la millor opció: ocupar-los ja d'una forma provisional o esperar que es faça una nova licitació de tots els llocs, una cosa que podria realitzar-se al llarg del pròxim any.

  Però no és només la presència de més venedors i, per descomptat, de veïns atrets per una àmplia oferta, també s'està treballant en l'actualització del deute pendent durant anys, una cosa que el regidor vol posar al dia com més prompte millor.

  «En 18 mesos hem recuperat el 50% del deute que tenien els venedors amb l'Ajuntament. Parlem dels fixos, que tenien quotes endarrerides des de fa anys, perquè els eventuals paguen per cada dia que acudixen a vendre, ja siga en el mercat dels dimarts o en el dels dissabtes», continua Rubén.

  Per a aconseguir esta «posada al dia» s'estan donant facilitats, com el fraccionament del pagament, però l'objectiu és clar: sanejar els comptes i més en una època en què hi ha venedors interessats a acudir als mercats ambulants de Puçol si queden places lliures.

  Com recorda el regidor de Mercats, «la possibilitat de contagiar-se en locals tancats és molt major que els mercats a l'aire lliure, per este motiu s'esta recuperant este sector a bon ritme, després de la parada obligatòria que va haver-hi a la primavera».

  El missatge no oferix dubtes: millor la compra setmanal a l'aire lliure, tant el dimarts al carrer del Cid com el dissabte al voltant del Mercat Municipal, sempre de 8.30 a 14 hores. Si t'acostes, compres segur.

  Pujar