elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina

Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina
  MÉS FOTOS
  Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina - (foto 2)
  Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina - (foto 3)
  Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina - (foto 4)

  Ja és oficial, amb data 5 de maig s'han suspès els actes taurins previstos per al mes de juny, concretament el bou de Sant Joan i la Setmana Taurina Vila de Puçol 2020. La mesura, consensuada amb les comissions organitzadores, l'ha presa l'Ajuntament, per ser «la més convenient i responsable en llaures a salvaguardar la salut pública, per considerar-se esdeveniments que poden aglutinar un elevat nombre de participants».

  La proposta ha sigut realitzada pel regidor de Festejos Taurins, Alberto de Jesús, el 5 de maig, tenint en compte la situació d'estat d'alarma. I la resolució d'Alcaldia s'ha publicat a penes unes hores després.

  «És una decisió dolorosa però responsable, per a l'Ajuntament, per a les comissions taurines, així com per a tota la gent implicada en estes festes i per a tot Puçol», assenyala l'alcaldessa Paz Carceller. «És una decisió difícil pel sobre esforç que va suposar per a tots, començant per les comissions afectades, però també estem convençuts que el món de la festa és especial, és solidari, és compressiu i és responsable, i no serà esta ni la primera, ni l'última vegada que ho demostre, entenent que esta decisió s'adopta pel bé de tots nosaltres».

  La setmana taurina estava prevista enguany del 19 al 27 de juny, mentre que el dia 23, com sempre, era el dia reservat als actes taurins de Sant Joan, primer dia organitzat tradicionalment per la Comissió del 7 de setembre.

  «Les actuals condicions sanitàries, l'actual estat d'alarma amb les mesures restrictives quant a espectacles i la prohibició d'aglomeracions de persones, impedixen que totes dos comissions puguen avançar més en l'organització de tots dos esdeveniments», apunta Alberto de Jesús. «Per tot això, i després de diversos contactes, s'ha pres esta determinació conjunta a l'espera de millors temps. La Comissió del 7 de Setembre emprarà tota la seua energia a preparar les festes per al dia 7 i 12 de setembre, on aportaran els bous que ja tenien aparaulats i els que puguen oferir de més».

  D'altra banda, la Junta directiva de la Setmana Taurina, veient la impossibilitat d'avançar i l'incert del futur en estos mesos pròxims, ha decidit de bon criteri suspendre fins a l'any que ve on tindran un any més de temps per a oferir els millors espectacles possibles.

  Les altres festes taurines pròximes, com les d'Hostalets al juliol, o Alfinach a l'agost, queden a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia i les noves normes que ens indicaran des de l'administració corresponent. Les dos comissions continuen treballant en la preparació dels seus actes i, en cas d'haver de prendre alguna determinació, es farà en consens i esperant al límit del temps necessari.

  «Sens dubte esta crisi pandèmica ha sigut una maçada per a este país, i no sols per les baixes causades, DEP, i la gran pèrdua econòmica i laboral, també l'està sent per als grans esdeveniments festius i culturals d'este país i que s'ha hagut de suspendre per força major», conclou el regidor de Festejos Taurins. «Per això encreuem els dits perquè això passe prompte i puguem reunir-nos amb amics i familiars en les festes populars, desitjant que siga ja el mes de juliol, encara que siga amb màscares i guants».

  Pujar