elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació

Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació
  MÉS FOTOS
  Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació - (foto 2)
  Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació - (foto 3)
  Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació - (foto 4)
  Curs gratuït de jardineria: una alternativa per a joves que busquen formació i ocupació - (foto 5)

  El dilluns 21 de setembre es va inaugurar el nou curs de Jardineria dirigit a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut el graduat en ESO. Una oportunitat única de continuar estudiant, sense cost per a l'alumnat, i aconseguir el graduat, al mateix temps que aprenen un ofici: treballar com a auxiliars en vivers, jardins i parcs. Si t'interessa, acosta't a l'Espai Social Martínez Coll o telefona al 647 447 050. Últimes places gratuïtes disponibles.

  Un curs escolar, amb horari de dilluns a divendres, de 8 a 14 hores, classes teòriques a l'Espai Social Martínez Coll i pràctiques en dos llocs a l'aire lliure, Mas de Mur i el parc Ribelles. I, sobretot, la possibilitat d'aconseguir el Graduat en ESO o la preparació per a les proves de Competències Clau de nivell 2 que convoca el Labora (antic Servef).
  Tot això gratis, organitzat per l'Ajuntament de Puçol, des del 21 de setembre de 2020 al 23 de juny de 2021.

  En la presentació del curs van estar presents els primers set alumnes, la majoria amb poc més de 16 anys, a més de les dues professores que portaran les activitats, Margarita Moraño i Alba Brunes. El més veterà de l'equip formatiu, Pepe Brumós, va ser l'encarregat de dirigir l'acte, que també va comptar amb la presència del regidor José M. Esteve i la coordinadora de projectes de Benestar Social, Elisabeth Peiró.

  «És un programa educatiu que consta de formació general, per a aconseguir la titulació, i de formació específica en jardineria, inclosa la formació en centres de treball», apunta Margarita Moraño. «Si se superen tots els mòduls, els estudiants obtenen el certificat de Conselleria d'Educació».

  Alba Brunes és la professora a càrrec dels mòduls generals, que inclouen eixes assignatures tan «temudes» per alguns dels alumnes, com a matemàtiques, llengua o geografia, «encara que també inclou matèries centrades en la cerca d'ocupació, com a orientació laboral, viverisme o manteniment de jardins».

  La formació teoricopràctica es completa amb pràctiques en dos espais verds a l'aire lliure del nucli urbà: el parc Ribelles, on es fan tasques de manteniment, i les instal·lacions de Mas de Mur, on es treballa sobretot en la creació de vivers i diferents tipus de plantacions. A més, també existix la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses del sector.

  «És una oportunitat ideal per a aquells joves que no han finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria», assegura José M. Esteve, regidor de Benestar Social. «Estem parlant d'una doble formació de cara al futur: una per a finalitzar la formació oficial i una altra per a aprendre un ofici que ara com ara té una bona eixida laboral… i tot això gratis».

  Com encara queden places lliures, els interessats a ampliar informació o inscriure's, poden fer-ho directament a l'Espai Social Martínez Coll o telefonant al 961 421 258 i al 647 447 050.

  Pujar