23 de febrer de 2020 23/2/20

La Costera rep la visita de l’Escola d’Estiu de Puçol

La Costera rep la visita de l’Escola d’Estiu de Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Costera rep la visita de l’Escola d’Estiu de Puçol - (foto 2)
  La Costera rep la visita de l’Escola d’Estiu de Puçol - (foto 3)

  Del 10 al 12 de juliol, els alumnes de primària de l'Escola d'Estiu de l'Ajuntament de Puçol van visitar el Paratge Natural Municipal de La Costera. En total, 136 xiquets i xiquetes de Puçol van descobrir el pulmó verd del seu poble amb Acció Ecologista-Agró Horta Nord. Els menuts van realitzar tres tallers a La Costera, durant els quals van aprendre les espècies de flora i fauna més representatives d'este paratge natural municipal.

  Este mes de juliol el Paratge Natural Municipal de La Costera ha obert les seues portes per a rebre la visita dels alumnes de primària l'Escola d'Estiu de l'Ajuntament de Puçol. La cita va ser del dimarts 10 al dijous 12 de juliol, tres jornades durant les quals 136 xiquets i xiquetes, d'entre 7 i 12 anys, van realitzar tres tallers d'educació ambiental amb el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord i els monitors de l'Escola d'Estiu.

  Concretament amb AE-Agró, col·lectiu comarcal de la nostra organització que custodia esta muntanyeta de la Serra Calderona des de 2011, els menuts van realitzar dos activitats. La primera va ser un passeig per l'itinerari botànic de La Costera, durant el qual els alumnes de l'Escola d'Estiu van descobrir les espècies de flora més representatives d'esta muntanyeta de la Serra Calderona. Este és el cas, entre altres, del llentiscle (Pistacia lentiscus), el margalló (Chamaerops humilis) o el ginestó valencià (Osyris lanceolata). Durant esta dinàmica també vam explicar als xiquets els serveis ambientals i els usos tradicionals de la vegetació forestal mediterrània i, amb espart (Stipa tenacissima), vam confeccionar polseres.

  La segona activitat realitzada per AE-Agró va ser un taller de plantació de garroferes (Ceratonia siliqua). Cada menut es va plantar la seua pròpia llavor de garrofera en un test que després es va portar a casa. I ho vam fet sota una de les grans garroferes de la zona dels horts d'oci i el viver forestal de La Costera. Així, els xiquets i xiquetes van aprendre com d'una xicoteta llavor naix una planta que, amb el pas dels anys, pot créixer fins a convertir-se en un imponent arbre.

  La tercera activitat, realitzada pels monitors de l'Escola d'Estiu, va ser a l'Aula Natura de La Costera. Amb diferents jocs i tallers, els menuts van descobrir les espècies de fauna que podem trobar en este paratge natural municipal. I també el cicle de l'aigua, treballs tradicionals vinculats al món rural, els minerals d'esta muntanyeta de la Serra Calderona, com contar els anys d'un arbre a partir de la seua soca...

  A més de visitar La Costera amb els alumnes de primària de l'Escola d'Estiu vam realitzar un taller de bombes de llavors amb els alumnes d'infantil. La cita va ser al col·legi Jaume I el dilluns 9 de juliol, quan 169 xiquets i xiquetes d'entre 4 i 6 anys van elaborar Nando Dengo amb llavors de flora dunar, que esperem que este estiu els menuts escampen per la platja de Puçol.

  Continuen les "Nits de Natura a La Costera"

  Després de celebrar "La Nit dels Mussols i les Rates Penades" en juny, este mes de juliol AE-Agró Horta Nord va convocar la segona "Nit de Natura a La Costera" d'este estiu. Concretament el passat dissabte 7 de juliol, quan Calderona Viva va representar el seu espectacle familiar Els mags de les estreles. Esta activitat per a tota la família va reunir a més de 50 participants, que van descobrir els secrets de les estreles amb Antares i Casiopea, els dos personatges de la factoria Calderona Viva que protagonitzen esta ruta teatralitzada.

  La pròxima cita de la campanya "Nit de Natura a La Costera" serà el divendres, 27 de juliol, quan ens visita de nou Calderona Viva. Però, esta vegada per a representar l'espectacle Amigues de la nit sobre rates penades. L'aforament per a esta activitat ja està complet. Tanmateix, encara ens queden algunes places per a la següent representació d'esta ruta teatralitzada, que serà el divendres 24 d'agost, i per a la segona cita amb Els mags de les estreles, programada per al dissabte 11 d'agost. Si vols vindre, reserva la teua plaça ja enviant un correu electrònic a info@calderonaviva.com.

  Pujar