elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Calderes, cercavila i foguera posen fi a les festes del Bou de Sant Antoni

Calderes, cercavila i foguera posen fi a les festes del Bou de Sant Antoni
  MÉS FOTOS
  Calderes, cercavila i foguera posen fi a les festes del Bou de Sant Antoni - (foto 2)
  Calderes, cercavila i foguera posen fi a les festes del Bou de Sant Antoni - (foto 3)
  Calderes, cercavila i foguera posen fi a les festes del Bou de Sant Antoni - (foto 4)

  Es van suspendre el 19 de gener per la pluja, però l'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni no estava disposada a renunciar a dos dels seus actes més significatius, així que «van guardar la roba» i van esperar que millorara el temps. I el diumenge 2 de febrer van tornar a la muralla amb tot el precís per a gaudir al migdia de les calderes —com sempre, cuinades per Albert— i a la vesprada van acomiadar les seues festes amb la foguera… i ara a fer balanç i rampell a preparar la programació del gener vinent.

  Més de 1600 racions de caldera es van repartir el diumenge al migdia. El bon temps acompanyava i Calderes Albert va haver d'ampliar les racions inicialment previstes perquè l'Associació Cultural i Taurina del Bou de Sant Antoni, en estos quinze dies de termini fins que acompanyava el temps, estava oberta al fet que tots gaudiren del seu últim dia festiu.

  Com ve succeint en els últims anys, l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina s'encarrega de realitzar la cercavila amb el qual comencen els actes de l'última vesprada. José Miret i una àmplia representació de monitors i alumnes recorren el carrer Sant Antoni per a avisar a tots els veïns que s'acosta la fi de festa: la foguera al costat de la muralla de l'antic jardí botànic.

  «Destacar l'ambient de les calderes, estupend. Ens va vindre bé perquè en haver-se retardat estes dues setmanes, no ens va tocar treballar l'endemà del bou», confessa Fernando Ferrer el Rallat, un dels components de la directiva. «Cal tindre en compte que nosaltres fem dues nits seguides de bous, per la qual cosa el matí del diumenge arribem esgotats a les calderes. Ens estem plantejant prendre nota d'enguany i canviar la data de les calderes, així tots els de la junta directiva acudim amb més ganes a treballar eixe dia».

  L'oratge de vegades genera propostes inesperades i els components de l'associació tenen clar que estudiaran la idea en la seua assemblea general, el 21 de febrer, en el Sindicat Agrícola, on cada any es reunixen per a realitzar balanç, escoltar noves idees i començar a preparar les festes següents.

  Pujar