elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest dissabte, observa el cel i contempla Saturn en la Costera

Aquest dissabte, observa el cel i contempla Saturn en la Costera
  MÉS FOTOS
  Aquest dissabte, observa el cel i contempla Saturn en la Costera - (foto 2)
  Aquest dissabte, observa el cel i contempla Saturn en la Costera - (foto 3)

  Els veïns de Puçol tindran ocasió d'observar el cel amb telescopis astronòmics en el paratge natural La Costera el dissabte 28, a partir de les 18 hores, i contemplar tant la superfície de la Lluna com el planeta Saturn i alguns dels seus satèl·lits. A més, Amadeo Aznar, administrador del grup d'observatoris Astronomia para todos, oferirà una xarrada en què es presentaran els objectes que s'estudiarà.

  Durant la conferència amb què s'iniciarà l'activitat, l'astrònom local Amadeo Aznar també dedicarà temps per parlar de la importància de la protecció del cel fosc com a recurs mediambiental de les generacions presents i futures.

  A continuació, es realitzarà un recorregut pel paisatge de la superfície lunar: els assistents podran examinar els seus cràters, les cadenes muntanyoses, valls i mars. Així mateix, també s'observarà Saturn i uns quants dels seus satèl·lits.

  Un sopar de pa i porta clausurarà l'activitat. Tardor ofereix una bona oportunitat per a explorar constel·lacions i contemplar planetes, galàxies, cúmuls d'estreles o estreles múltiples als astrònoms curiosos i qualsevol persona amb inquietuds sobre la immensitat del firmament… i aquesta és una bona manera de satisfer part de l’interés!

  Amadeo Aznar compta amb més de 20 anys d'experiència en l'observació del cel nocturn. En el camp de les ciències planetàries, està especialitzat en cossos menors i ha descobert uns quants asteroides binaris. A més, és coordinador regional de l'Asteroid Day, col·labora amb diverses publicacions i coopera en treballs de l'Institut d'Astrofísica de Canàries, de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia i de l'Observatori d'Arecibo (Puerto Rico), entre altres.

  Pujar