elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agricultura ecològica: bona per a la naturalesa, bona per a tu

Agricultura ecològica: bona per a la naturalesa, bona per a tu
  MÉS FOTOS
  Agricultura ecològica: bona per a la naturalesa, bona per a tu - (foto 2)
  Agricultura ecològica: bona per a la naturalesa, bona per a tu - (foto 3)
  Agricultura ecològica: bona per a la naturalesa, bona per a tu - (foto 4)

  Del dilluns 19 al divendres 23 se celebra en l'Espai Jove el curs d'agricultura ecològica subvencionat per la Diputació de València i organitzat per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol, al qual assistixen 30 veïns interessats en altres mitjans de treballar el camp. Al llarg dels cinc dies, distints professors exposen els avantatges de l'agricultura ecològica, que ara com ara està més estesa en l'interior de la península que en la costa mediterrània.

  La formació havia sigut fins fa uns anys el taló d'Aquil·les dels agricultors espanyols en general i valencians en particular. Però l'aparició de successives normatives europees va obligar a replantejar-se la manera de preparar-se per a treballar el camp.

  Probablement el tema dels fitosanitaris va ser el que va canviar radicalment la mentalitat: la prohibició a partir de 2016 no sols de poder utilitzar estos productes, sinó també de comprar-los en qualsevol botiga especialitzada, va obligar els agricultors valencians a obtindre el carnet d'operador qualificat i, per a aquells que treballen amb personal a càrrec seu, també un carnet professional.

  La campanya de formació a Puçol està anant a càrrec d'AVA i de l'ajuntament, sempre comptant amb l'Espai Jove com a local per a les classes, a les que han acudit no sols veïns de la població, també dels pobles pròxims.

  Aprofitant eixa inèrcia, AVA, l'Ajuntament de Puçol i ara també la Diputació de València unixen forces per a continuar apostant per la formació dels agricultors, en esta ocasió amb un curs d'agricultura ecològica en què s'han inscrit 30 alumnes que durant cinc vesprades intentaran descobrir per què és bona per a la naturalesa i bona per a cada un d'ells.

  La formació continuarà a finals de setembre amb un nou curs de manipulador de plaguicida, en este cas dirigit als que volen obtindre el carnet professional.

  Pujar