elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Prorroguen fins al 31 de gener de 2025 la gratuïtat del transport per a joves i descomptes per a la resta d'usuaris

Prorroguen fins al 31 de gener de 2025 la gratuïtat del transport per a joves i descomptes per a la resta d'usuaris
  • Carlos Mazón ha anunciat que esta mesura abordada en el Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valencianes

Bones notícies per als usuaris del transport públic de la Comunitat Valenciana. Continua la pròrroga de la gratuïtat per a joves i el descompte per a la resta d'usuaris.

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que ha presidit este matí a Alacant el Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha informat que la Generalitat Valenciana prorrogarà la gratuïtat del transport urbà en tota la Comunitat Valenciana, en ferrocarrils i l'autobús interurbà fins al 31 de gener de 2024 per a menors de 31 anys.

Així mateix, es mantindrà el 50% de descompte en bons i abonaments en tarifes de la resta d'usuaris de transport públic de la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha anunciat que esta pròrroga s'abordarà en el pròxim ple del Consell.

Com renovar l'abonament

Els joves que ja disposen del títol poden renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, instal·lades en estacions i parades. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar recarregar i polsar de nou recarregar.

En el cas de Castelló els usuaris hauran d'obtindre un nou suport que s'entregarà en l'oficina d'Atenció al Client del TRAM de Castelló, situada al carrer Carcaixent, 1.

Al seu torn l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATNV) ha desenvolupat l'App SUMAJoven, està disponible en la PlayStore en els pròxims dies, i que permetrà la renovació automàtica de l'abonament jove carregat en la targeta. D'esta manera es pot fer la recàrrega des de qualsevol telèfon Android sense cap tràmit ni cost addicional.

Esta experiència és pionera en l'ús d'esta tecnologia per a l'actualització massiva de targetes de transport públic i l'ATMV preveu utilitzar-la en el futur per a agilitzar els processos d'actualització de targetes intel·ligents de transport.

Aquells joves de fins a 30 anys que no disposen d'este abonament poden sol·licitar-lo a través de la pàgina web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en l'apartat de cita prèvia, i en l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló.

El procés de renovació ha anat avançant en les últimes setmanes en els diferents mitjans habilitats per la Generalitat de manera que ja són milers de joves en tota la Comunitat Valenciana els han renovats el seu abonament.

Esta informació està disponible en els diferents canals de comunicació dels servicis de transport públic autonòmic d'Alacant, València i Castelló.

Pujar