Castellano

Prorrogada la rebaixa de l'IVA dels aliments, la bonificació al gasoil i les ajudes al transport

Prorrogada la rebaixa de l'IVA dels aliments, la bonificació al gasoil i les ajudes al transport
  • El Govern ha aprovat aqueixa mesura per a fer front a la inflació

El Govern ha ampliat aquest dimarts en Consell de Ministres la pròrroga de les mesures per a fer front a la inflació que estava previst que finalitzara el 30 de juny i que afecta l'IVA dels aliments i les ajudes al transport públic.

Així, aquestes mesures continuaran en vigor durant sis mesos més, fins a finals de 2023.

Cal recordar que les mesures per a pal·liar la inflació consisteixen en la supressió de l'IVA al 4% que s'aplica als aliments de primera necessitat, entre ells el pa o la llet, i la reducció del 10% al 5% per a productes com l'oli i la pasta.

Aliments que han vist eliminat l'IVA del 4%

Entre ells destaquen, com hem assenyalat anteriorment, el pa comú, la massa de pa comú congelada, les farines panificables, la llet, formatges, ous, fruites, verdures, hortalisses, llegums, tubercles i cereals.

Es manté la bonificació al gasoil

El Govern també manté les bonificacions al gasoil per a transportistes professionals, agricultors i ramaders. Així, fins al 30 de setembre la bonificació serà de 10 cèntims al mes i en l'últim trimestre de l'any serà de 5 cèntims per litre.

També s'amplia la reducció del preu de l'abonament i títols multiviatge de transport públic, que continuarà bonificant-se amb un 30% al transport públic de la resta d'administracions sempre que es comprometen a augmentar aquest descompte fins al 50%.

Pujar