Castellano

Les propostes de la CEOE per a la recuperació: menys impostos i visió a llarg termini

Les propostes de la CEOE per a la recuperació: menys impostos i visió a llarg termini
    MÉS FOTOS
    Les propostes de la CEOE per a la recuperació: menys impostos i visió a llarg termini - (foto 2)

    Aquest dijous s'ha celebrat l'Assemblea General ordinària de CEOE, en la qual s'han presentat les conclusions del cim ‘Empreses Espanyoles: Liderant el Futur’, que s'ha desenvolupat des del passat dia 15 i que va concloure ahir amb la clausura de S. M. el Rei Felip VI.

    El president d'Inditex, Pablo Isla, acompanyat del president de CEOE, Antonio Garamendi, ha presentat un primer decàleg de conclusions, a manera de resum del tractat de manera transversal en les diferents taules, que inclou els següents temes:

    1.- Visió de mitjà i llarg termini per a dur a terme les inversions necessàries per a fer d'Espanya un país més competitiu, resilient i sostenible. La transició energètica és fonamental per a aconseguir aquesta sostenibilitat. Espanya pot accelerar les inversions en energies verdes, que a més poden tindre un efecte arrossegue en el curt termini.

    2.- La confiança a través de la seguretat jurídica és fonamental. Aqueixa confiança és clau per a generar credibilitat i atraure i retindre inversions.

    3.- Consens i diàleg social per a arribar a acords que ens ajuden a eixir de la crisi. No s'han de revertir reformes que han generat creixement econòmic i millora del benestar, i en tot cas s'han de millorar aquells aspectes en els quals existisca marge.

    4.- Un marc regulador més flexible i adaptat als canvis de l'economia espanyola.

    5.- Col·laboració públic-privada per a millorar l'eficiència i qualitat en la prestació de serveis públics tant en l'àmbit de l'educació i la sanitat com en el de les infraestructures.

    6.- Conservar el teixit productiu a través de mesures que estan funcionant, com els ERTEs o les línies d'avals públics, adaptant-les i compassant-les a l'evolució de l'activitat econòmica de cada sector.

    7.- Reindustrialització per a generar una ocupació de qualitat i més ben remunerat. L'objectiu ha de ser aconseguir un pes del 20% sobre el PIB. Aquells territoris que superen aquest percentatge són els que també presenten menors nivells de desocupació.

    8.- Innovació i digitalització del teixit productiu, sobretot de les petites i mitjanes empreses i de l'Administració pública.

    9.- Estabilitat pressupostària. Cal disposar de la despesa pública necessària en el curt termini per a eixir de la crisi, i tornar a una senda d'estabilitat fiscal a mitjà i llarg termini. Per a això, cal promoure el creixement econòmic i evitar, sobretot, pujades impositives en moments de crisi econòmica. Altres països europeus estan aplicant rebaixes d'impostos per a eixir de la crisi.

    10.- Igualtat d'oportunitats i el creixement inclusiu a través de la formació i l'educació. La prioritat són les persones i l'ocupació, la millor fórmula d'inclusió social; també que no hem de deixar a ningú arrere en la recuperació i en les transformacions energètiques i digitals. Finalment, aposta per revitalitzar el contracte social.

    Dit tot això, Illa ha recalcat que “hem de comptar amb més Europa”. “Espanya ha d'apostar per Europa, que és la que ens ha proporcionat benestar, estabilitat i progrés. Aqueixa aposta implica responsabilitat per part nostra, en termes de generació de confiança i rigor pressupostari”, ha dit.

    A continuació, Antonio Garamendi i Pablo Isla han repassat conjuntament i de manera més detallada els principals temes posats sobre la taula en els diferents panells que han tingut lloc durant aquestes jornades. 

    Tot seguit, s'ha continuat amb l'Assemblea General ordinària i s'ha presentat la Memòria Anual d'Activitats 2019 de la Confederació, que ha sigut aprovada, igual que els comptes anuals del passat exercici i els pressupostos per a 2020.

    Pujar