26 d’octubre de 2020 26/10/20

El programa electoral de Ciudadanos, en quinze propostes

El programa electoral de Ciudadanos, en quinze propostes - (foto 1)

  Els programes electorals dels diferents partits polítics són, en la teoria, el reflex de les pràctiques que la formació durà a terme o defensarà durant els següents quatre anys de legislatura. L'arribada d'una nova cita amb les urnes el 10 de novembre, ha obligat els partits a remodelar els seus programes electorals incloent promeses per a després del pas dels espanyols per les urnes.

  A continuació, repassem algunes de les principals propostes que recull el programa de Ciudadanos, amb el candidat Albert Rivera al capdavant:

  • Famílies: Cs proposa l'ampliació dels beneficis que obtenen les famílies nombroses a totes aquelles que tinguen 2 fills – en l'actualitat és a partir de 3 – així com a aquelles famílies monoparentals. A més, els beneficis de les famílies nombroses es mantindran fins que els fills complisquen 30 anys.
  • Educació: Igual que molts altres partits, la formació taronja aposta per la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 3 anys. En matèria educativa, també defensen l'equitat del sistema educatiu en totes les comunitats autònomes, impulsant un Pacte Nacional.
  • Gestació subrogada: És sens dubte una de les seues mesures més diferenciadores. Ciudadanos defensa la creació d'una Llei de Gestació Subrogada perquè famílies LGTBI i dones que no puguen concebre puguen “complir el seu somni de formar una família”
  • Permisos paternitat: Es comprometen a completar l'equiparació dels permisos de maternitat i paternitat fins a les 16 setmanes per a cada progenitor
  • Constitució: En matèria educativa, proposen la creació d'una assignatura de caràcter obligatori en la qual s'estudie la Constitució Espanyola amb l'objectiu que els alumnes coneguen tots els seus drets i obligacions.
  • Sanitat: Estableceran una Targeta Sanitària Única perquè tots els espanyols, perquè així reben els mateixos serveis i prestacions en tot el territori nacional.
  • Població rural: Sota el lema ‘L'Espanya buidada’ el partit d'Albert Rivera aposta per impulsar un Pacte d'Estat contra la Despoblació, que afectaria aquells municipis de més de 4.000 a l'interior d'Espanya es troben en risc de desaparició.
  • Impostos: En matèria d'impostos, recullen una baixada generalitzada d'aquests, destacant la deducció en l'IRPF i en l'impost de societats de fins a un 60% en aquelles rendes generades en zones de risc de despoblació.
  • Ocupació:Per al conjunt dels treballadors – sense incloure als autònoms - demanen l'eliminació dels contractes temporals passant aquests a ser tots de caràcter indefinit des del principi.
  • Diputacions provincials: Proposen l'eliminació d'aquests òrgans de caràcter provincial per a així garantir uns “millors serveis públics, més eficients i lliures de corrupció”.
  • Catalunya: El conflicte català també es cola en el programa electoral de Cs, els qui aposten per aplicar el 155 en tota la ccaa fins “fins a assegurar el restabliment de la Constitució”.
  • Habitatge: Inclouen mesures referents a les cases ocupades, com per exemple, la legitimació a les comunitats de veïns per a iniciar el desallotjament d'habitatges okupadas en cas d'inacció per les seues titulars
  • Història d'Espanya: Impulsaren un Pla de Suport a la Difusió de la Història Espanyola per a incrementar el coneixement del paper d'Espanya a través dels segles Autònoms: Defensant la figura de l'autònom impulsaran un Pla Taronja de Millores per als Autònoms
  • Eutanàsia: Ciutadans es compromet a regular el dret a l'eutanàsia amb control i garanties perquè les persones que patisquen situacions degeneratives i incurables puguen triar lliure, voluntària i dignament el final de la seua vida

  Aquestes són algunes de les propostes més destacades de totes les que recull el programa electoral de Ciutadans per a aquestes pròximes eleccions generals del 10 de novembre

  Pujar