elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un professor valencià entra en l'elit mundial del disseny jove

Un professor valencià entra en l'elit mundial del disseny jove
  • Martín Pérez Sánchez ha sigut seleccionat entre més de 500 joves dissenyadors de tot el món per a formar part del Cercle de Joves Dissenyadors de la World Desing Organization

El dissenyador industrial valencià format en la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU UCH) Martín Pérez Sánchez, actualment professor del Grau en Enginyeria del Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, ha sigut seleccionat entre més de 500 joves dissenyadors de tot el món per a formar part del Cercle de Joves Dissenyadors de la World Design Organization (WDO). Aquesta organització mundial és l'únic òrgan consultiu en matèria de Disseny de Nacions Unides.

El Cercle de Joves Dissenyadors o Young Designers Circle de la WDO es compon de dos grups que treballen tant de manera independent, com en col·laboració durant un període de dos anys: 19 són ‘Collaborators’, entre els quals es troba el professor de la CEU UCH Martín Pérez, i 16 són ‘Contributors’. Tots ells es dediquen a diferents àrees del disseny industrial i procedeixen dels Estats Units, el Canadà, l'Índia, Turquia, Austràlia, Ghana, Uganda i diversos països d'Amèrica Llatina, entre altres.

En l'elit mundial del disseny jove

La finalitat d'aquest Cercle de Joves Dissenyadors està alineada amb la de la pròpia WDO: reforçar el lideratge del disseny en la creació d'un món més sostenible, donant veu als joves dissenyadors de diferents àmbits i cultures en el seu òrgan directiu. Segons destaca el professor de la CEU UCH Martín Pérez, “el Young Designers Circle (YDC) té una gran riquesa cultural, la qual cosa permet tindre una visió global del disseny jove en el planeta. Espere aportar i, en una certa forma, representar a la cultura espanyola i donar a conéixer al món del disseny la nostra manera de fer i de pensar objectes i productes, tenint sempre en el centre a les persones”.

Per a Martín Pérez, la irrupció de la intel·ligència artificial i altres tecnologies, com la impressió 3d o la realitat augmentada, “és molt interessant per als dissenyadors, perquè ens permet automatitzar parts del procés del disseny de productes i centrar-nos en el més important, que és el perquè. Això és el que vull aportar durant aquests dos anys des del YDC: que hem de dissenyar per a les persones, posant en el centre a l'ésser humà, les seues necessitats vitals, les seues aspiracions i problemes. Vull contribuir a pensar com, des del disseny, utilitzem els avanços tecnològics per a crear productes més humans, de persona a persona”.

Jove dissenyador, docent i investigador

Format en el Grau en Enginyeria del Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la CEU UCH, Martín Pérez Sánchez, va iniciar la seua trajectòria professional en Jorge Herrera Studio i ha treballat com a consultor en tendències d'innovació en models de negoci en Innsai. El passat curs 2022-23, Martín Pérez es va incorporar com a professor del Grau en el qual es va formar i en la seua mateixa Escola Superior d'Ensenyaments Tècnics (ESET), l'Escola de Disseny del CEU.

Actualment, compagina la labor docent amb la investigació per a la seua tesi doctoral, sobre fabricació additiva o impressió 3D i disseny generatiu. I continua col·laborant de manera altruista en projectes solidaris de la universitat, com Free Design Bank, projecte en el qual ha realitzat viatges de cooperació al Senegal i Sierra Leone per al disseny d'objectes que puguen ser produïts per comunitats locals amb pocs recursos, la comercialització dels quals els permeta millorar les seues condicions de vida.

Pujar