elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 100 professionals de 25 municipis valencians dialoguen sobre la resposta a la COVID-19 en clau d'infància

  • UNICEF Comitè Comunitat Valenciana organitza les jornades online junt amb les Ciutats Amigues de la Infància

UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, junt amb els 14 municipis reconeguts pel programa Ciutats Amigues de la Infància a nivell autonòmic , organitzen les seues II jornades online durant els dies 25 i 26 de maig per a debatre sobre la millor manera d'actuar contra la COVID-19 en clau d'infància i adolescència.

La crisi sanitària, social i econòmica causada per la pandèmia de COVID-19 està tenint un gran impacte sobre les vides de xiquets i xiquetes, tal com UNICEF Espanya ha vingut emfatitzant al llarg de 2020 i el que va de 2021, en publicacions com ara La infancia vulnerable en España: riesgos y respuestas ante la COVID-19, i propostes com Derechos de la infancia y COVID-19: oportunidades de acción para gobiernos locales.

Amb l'objectiu de generar solucions i oportunitats per a la infància a través del diàleg i el treball en xarxa, les jornades se centraran en el rol de les administracions locals per a protegir i impulsar els drets dels xiquets i xiquetes en circumstàncies extraordinàries com les actuals.

Per a això es desenvoluparan sessions sobre com escoltar a la infància, mantenint processos de participació infantil en temps de pandèmia, sobre la importància de l'ús d'un espai públic segur i net, i sobre com planificar l'accés a serveis públics essencials de manera que atenguen adequadament les particularitats de la infància.

També es tractaran dues grans preocupacions de les famílies durant la pandèmia i els confinaments, com són els drets de la infància en l'àmbit digital, la bretxa digital i l'ús de les TRIC (Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació); i el dret al joc, a l'oci i el temps lliure.

A més dels ajuntaments participants i experts d'UNICEF Espanya, les jornades comptaran amb ponents com la Plataforma Revuelta Escolar, l'Ajuntament de Vitòria; Antonio Rial, professor de Psicologia Social de la Universitat Santiago de Compostel·la, i la directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero.

Pujar