20 de gener de 2021 20/1/21

La Policia llança recomanacions per evitar els robatoris a ancians durant el confinament

La Policia llança recomanacions per evitar els robatoris a ancians durant el confinament - (foto 1)
  • Els lladres estan aprofitat el coronavirus per robar a gent major fent-se passar per sanitaris

La situació d'alerta sanitària que s'està vivint, fa que molts delinqüents se les ingenien per buscar noves idees amb les que aconseguir entrar als domicilis a robar, sobretot sabent que a causa de el confinament la majoria de la gent gran romanen aïllats a casa seva .

Això mateix és del que ha alertat la Policia Nacional, ja que s'han incrementat durant els últims dies els robatoris en cases de gent gran.

Per aquest motiu, les autoritats alerten que han de desconfiar d'aquelles persones que ofereixin remeis miraculosos contra el coronavirus ia més que no han de proporcionar dades personals ni bancàries a través del telèfon o a desconeguts.

A més, també estableixen que no s'ha d'obrir la porta ni deixar entrar a el domicili a persones que diguin que pertanyen als subministraments de la llar (com ara de el gas, l'aigua o l'electricitat) si la persona no ho ha sol·licitat prèviament.

No obstant això, el que més crida l'atenció és el nombre de robatoris que s'han produït per persones que es fan passar per tècnics, infermers, metges o serveis sanitaris, els quals acudeixen per suposadament fer la prova de l'coronavirus o desinfectar el domicili.

Han de ser conscients que els hospitals estan col·lapsats i per això és impossible rebre visites inesperades d'el personal sanitari i molt menys per a la desinfecció de la llar.

Els distribuïdors de màscares i guants, així com aquells que manifesten que són repartidors d'alimentació d'una gran superfície, també són 'falses ajudes', dels quals la Policia Nacional també alerta.

Recordem que aquests robatoris s'han produït en domicilis pertanyents a la gent gran, el col·lectiu més vulnerable i a què més cal protegir durant aquesta alerta sanitària.

Pujar