elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podria arribar un huracà a la Península Ibèrica per les elevades temperatures de la Mar Mediterrània?

Podria arribar un huracà a la Península Ibèrica per les elevades temperatures de la Mar Mediterrània?
  • El meteoròleg Mario Picazo explica les condicions actuals del clima i revela si aquest fenomen més propi d'altres latituds podria arribar ací

“El Mediterrani un punt roig del planeta que bat rècords de temperatura i aporta una quantitat tremenda de vapor d'aigua a l'atmosfera de la regió”. Així comença el seu tuit el meteoròleg Mario Picazo, qui a més d'explicar les condicions actuals del clima, revela si podria arribar a produir-se un huracà en la Península Ibèrica.

Per a Picazo, la “anomalia històrica” de la mar, que està desbordant dades històriques, frega els més de 3 °C, amb un valor que ronda els 28 °C de mitjana.

Per a Mario Picazo aquesta situació és “suficient perquè amb les condicions de dinàmica atmosfèrica ideals, com les que caracteritzen als huracans de l'Atlàntic, es passege per les seues aigües un huracà fet i dret”.

No obstant això, el meteoròleg convida a estar atents a la recta final de l'estiu amb la primera arribada de l'aire fred.

Un huracà és una poderosa tempesta tropical caracteritzada per vents forts i pluges intenses que es forma sobre els oceans. Alguns dels huracans més famosos són l'huracà Katrina en 2005, l'huracà Sandy en 2012, l'huracà Harvey en 2017 i l'huracà Irma en 2017.

Pujar