elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem celebra el seu primer Consell Ciutadà després de l'elecció de Pilar Lima com a Coordinadora Autonòmica

Podem celebra el seu primer Consell Ciutadà després de l'elecció de Pilar Lima com a Coordinadora Autonòmica
  • Podem ja té nou Consell de Coordinació

MÉS FOTOS
Podem celebra el seu primer Consell Ciutadà després de l'elecció de Pilar Lima com a Coordinadora Autonòmica - (foto 2)
Podem celebra el seu primer Consell Ciutadà després de l'elecció de Pilar Lima com a Coordinadora Autonòmica - (foto 3)

Després de Finalitzar la III Assemblea Ciutadana de Podem en la qual Pilar Lima ha sigut triada Coordinadora Autonòmica el partit ha celebrat el seu primer Consell Ciutadà en la seua seu de la Ciutat de València.

La sessió s'ha iniciat amb la presentació d'un informe polític per part de Pilar Lima, que ha sigut retransmés en directe des de les xarxes de la formació morada. La nova Coordinadora ha assenyalat que “la tasca més urgent i important del partit és fer front a la pandèmia. La crisi sanitària està accelerant la crisi econòmica que ja era incipient en el conjunt de la Unió Europea i és urgent, per tant, que Podem -dirigit des de fa mesos per una gestora- es pose en marxa, treballe i done resposta al tremend repte que suposa acabar amb la pandèmia i reconstruir el país”.

A més, com a part de la seua voluntat de construir perfil propi, ha proposat també traslladar als seus socis de Govern, PSPV i Compromis, la necessitat de convocar la Mesa de Seguiment del Botànic, a més de reprendre la direcció de coalició de Podem amb Esquerra Unida .

Posteriorment s'ha procedit al debat i votació del nou Consell de Coordinació (executiva de Podem), que ha sigut aprovat, i estarà compost per 10 Secretàries a més de la pròpia Coordinadora Autonòmica, quedant de la següent forma:

• Pilar Lima: Coordinadora Autonòmica.

• Lidia Montero: Càrrec de portaveu i Polítiques Públiques.

• María Teresa Pérez: Càrrec de portaveu i Acció Institucional.

• Joan Pérez: Coordinació Executiva.

• Carles Fons: Organització i Finances.

• Susana Ruíz: Moviment Popular

• Mati Mas: Municipalismes i Territori.

• César Lledó: Anàlisi Política i Comunicació.

• Angels Varó: Feminismes i Polítiques LGTBI.

• John Orozco: Cercles, Formació i Participació.

• Mario Jordá: Transició Ecològica.

La direcció s'ha conformat tenint en compte els perfils i capacitats de les conselleres i consellers en virtut de les reunions dutes a terme per la nova Coordinadora durant les últimes setmanes. No obstant això, es deixa la porta oberta a la incorporació d'altres membres del consell en el futur.

Com a últim punt, el Consell ha pres una posició de ferri suport a la labor del Vicepresident de la Generalitat i Conseller d'Habitatge Rúben Martínez Dalmau quant al Decret llei de Tanteig i Retracte de l'Administració Valenciana, enfront de les pressions que estan exercint els lobbies immobiliaris. Finalment, el partit també ha mostrat la seua solidaritat amb la IaIa Flauta Amparo, víctima de la Llei Mordassa, en el seu procés judicial.

Pujar