elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La poca oferta i la difícil situació laboral en la Comunitat preocupen els valencians

L'Alcora
L'Alcora
  • El sector de la ceràmica és un dels més afectats a la regió, segons els veïns de l'Alcora amb els quals ha parlat elperiodic.com

La Comunitat Valenciana registra 23.191 aturats menys que al juny de l'any anterior, segons han informat des del Ministeri de Treball i Economia Social. A més, segons el Labora aquesta dada es tracta del més baix des d'octubre de 2008.

Quant a les persones que es troben empleades, la xifra ha suposat un rècord superant els dos milions de valencians amb treball. Els sectors que més nous empleats han acollit són el sector serveis, a causa de l'elevada taxa turística, el sector de la indústria i agricultura.

No obstant això, la població sembla tindre una visió diferent. María Ángeles, funcionària i veïna de l'Alcora, ens conta que “hi ha poca oferta, encara que la gent tinga estudis”. Els mateix opina Rosa, autònoma, que també té un fill autònom del sector de la construcció. 

La Comunitat Valenciana té gran presència del sector de la ceràmica, que en els últims mesos ha suportat una gran crisi. Sonia, administrativa, ens conta que “les taulelleres es troben en una mala situació i s'espera que vagen a pitjor”.

Més positius són Patricia, del sector químic, i Víctor, docent de la universitat, creuen que la situació està “millor que abans”.

Respecte a la contractació que s'ha registrat aquest mes, quasi la meitat dels contractes són indefinits aconseguint els 67.030 de 139.103.

Pujar