elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els partits minoritaris seran clau perquè Compromís mantinga l'alcaldia a la Pobla de Vallbona

Els partits minoritaris seran clau perquè Compromís mantinga l'alcaldia a la Pobla de Vallbona
  • El Partit Popular ha sigut la formació més votada, però Compromís podria governar pactant amb PSOE, CUPO i Centrats en la Pobla

Els resultats electorals del passat 28M han deixat a la Pobla de Vallbona en mans dels pactes. Si bé el Partit Popular ha sigut la formació més votada, obtenint 7 escons, no aconsegueix la majoria absoluta i un pacte amb Vox, que disposa de 3 escons, tampoc li serviria.

A l'altre costat, tot apunta al fet que Compromís (amb cinc regidors) que es troba immers en les negociacions, aconseguiria revalidar l'alcaldia a través d'un pacte amb el PSOE, CUPO i Centrats en la Pobla.

El Partit Socialista de Noemí Morales ha obtingut 2 regidors, un menys que en 2019, mentre que CUPO, el partit de les urbanitzacions, aconsegueix altres 2 igual que Centrats en la Pobla. Així doncs, els partits minoritaris seran decisius perquè l'esquerra aconseguisca tornar a posar-se al capdavant del consistori.

Josep Vicent Garcia, líder de Compromís, segons ha confirmat a elperiodic.com ha preferit no fer una valoració dels resultats fins al pròxim 17 de juny, moment en el qual es conformen els ajuntaments. Això es deu al fet que actualment s'està reunint amb diverses formacions per a tractar d'arribar a un acord. A més, la formació ha acusat un descens de dos regidors respecte a les passades eleccions del 2019.

Pujar