elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poble medieval que et teletransporta a altra època està a València

El poble medieval que et teletransporta a altra època està a València
  • Amb carrerons de pedra, coves, la plaça de bous més antiga de la Comunitat i fins a un monestir subterrani

L'ambient medieval impregna el municipi de Bocairent, un d'aqueixos pobles amb encant de la província de València. La història i la cultura són els seus principals atractius que fan d'aquest lloc una escapada obligatòria per a tots els residents i turistes de la Comunitat Valenciana.

Situat en la Serra de Mariola, amb accés al riu Vinalopó i el Montcabrer, fan que les seues vistes siguen espectaculars, ja que la major part de la serra està coberta de pins, matoll i una gran varietat de plantes aromàtiques.

Els seus carrerons empinats de pedra, fonts, ruïnes medievals i les seues tres ermites (la de Sant Joan, la de la Mare de Déu dels Desemparats i la de la Mare de Déu d’Agost) aconsegueixen teletransportar als transeünts a un temps anterior. Al costat de les seues coves, els Covetes dels Moros, són un clàssic de la localitat, perquè aquestes són una espècie d'orificis en forma de finestra excavats en la paret de roca de la muntanya. Es diu que probablement eren graners per a mantindre l'aliment a resguard de l'època andalusina.

D'altra banda, Bocairent posseeix un monestir rupestre situat en un antic convent subterrani amb diverses habitacions i una església distribuïdes en tot just 48 metres quadrats.


Què veure i menjar a Bocairent?

Els museus són un altre dels seus punts forts, destaquen el Museu Arqueològic Municipal, el Museu Antonio Ferr, el Museu d'Oficis i Costums, el Museu Fester o el Museu Paleontològic. A més, compten amb la Plaça de Bous més antiga de la Comunitat Valenciana, construïda en 1843.

La seua gastronomia no deixa a ningú indiferent, per la qual cosa és recomanable demanar en algun dels seus restaurants plats típics com el gaspatxo de la Mariola, els pimentons farcits d'arròs, l'olla o els embotits.

Finalment, les seues festes més importants són els Moros i Cristians, que se celebren al febrer i les danses que tenen lloc a la fi d'agost. Aquestes culminen amb la festivitat de Sant Agustí amb missa, processó i ofrena de flors.


Pujar