elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DANA

Pluges torrencials, cotxes atrapats i caiguda d'arbres: la DANA descàrrega amb força en la Comunitat

Pluges torrencials, cotxes atrapats i caiguda d'arbres: la DANA descàrrega amb força en la Comunitat
  • La Plana Alta s'ha emportat la pitjor part del temporal: a Borriol han recollit 189 l/m²

Amb 189 l/m² a Borriol, 158,8 l/m² a Vilafamés, 130 l/m² a sa Pobla de Tornesa, 107 l/m² a Betxí i 101,4 l/m² a Tírig, les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa han sigut les zones més castigades per la DANA.

L'episodi de gota freda, que ha obligat a activar la preemergència nivell taronja en tota la província de Castelló i tot el litoral de la província de València, ha causat diversos problemes i ha calgut l'actuació dels bombers provincials.

Així, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha actuat en cinc rescats de vehicles atrapats per aigua a Onda, Betxí i Borriol, han sanejat dues façanes a Borriana i Onda, han retirat tres arbres a Vila-real i Onda, han realitzat acovardisques a Albocàsser i han intervingut en quatre incendis per vegetació causats per llamps sobre arbres a Borriol, Onda, Vila-real i Almassora.

Arbres caiguts
Arbres caiguts

Així mateix, els efectes de la DANA també s'han deixat veure en la mar, on una mànega marina ha sorprés les persones que passejaven a primera hora del matí per la platja de Borriana, Nules o Moncofa.

Tota la Comunitat en alerta

Cal assenyalar que aquest cap de setmana tota la Comunitat Valenciana estarà sota la pluja. Aquest dissabte 2 de setembre s'esperen precipitacions intenses, que podrien arribar fins als 70 l/m², vent, tempestes i fins i tot calamarsa, segons ha comunicat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que ha activat l'alerta  groga o taronja per tempestes i pluges.

A la província d'Alacant  romandrà activa l'alerta  groga durant tota la jornada, mentre que a Castelló i València l'avís  canviarà a taronja a partir de les 10.00 hores i continuarà durant tota la jornada.

Pujar