elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pilar Bernabé reivindica “la cultura de l'acord, el diàleg i la convivència” en la seua presa de possessió

Pilar Bernabé reivindica “la cultura de l'acord, el diàleg i la convivència” en la seua presa de possessió
  • La nova delegada assenyala “que moments difícils, requereixen respostes valentes” i “compromeses amb les persones” com les que ha posat en marxa el Govern

MÉS FOTOS
Pilar Bernabé reivindica “la cultura de l'acord, el diàleg i la convivència” en la seua presa de possessió - (foto 2)

La nova delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha reivindicat “la cultura de l'acord, del diàleg i la convivència” com a elements fonamentals per a enfrontar-se al que ha qualificat com a “difícil escenari global”. Davant aquesta situació, “que planteja preguntes complexes, es requereixen respostes valentes com “les que està oferint el Govern de Ximo Puig i de Pedro Sánchez”.

Per això, segons ha dit defensarà “ amb passió” la labor de l'Executiu Central ja que “les dades com la millora de les xifres de l'ocupació, l'augment de les afiliacions a la Seguretat Social o les xifres rècord de les exportacions avalen l'eficàcia de les mesures i serveixen per a generar certitud i confiança”

Bernabé també ha subratllat que en aquesta conjuntura “la Comunitat Valenciana té tots els vímets per a escriure un futur optimista”. “Tots els indicadors econòmics i socials són millors que en 2015”, gràcies, segons la delegada, a les “polítiques de progrés impulsades per governs compromesos per la igualtat i la justícia social.”.

L'Executiu Central és un govern “compromés amb les persones” ha aprovat “la reforma laboral que garanteix el treball estable, puja les pensions o es planta davant Europa per a aconseguir una illa energètica”.

Per tot això, la Delegació, ha dit Bernabé “serà activa i executiva” i en ella es treballarà “amb passió, constància i responsabilitat” perquè “la Comunitat Valenciana tinga veu pròpia”

Finançament i inversió

Pilar Bernabé ha reclamat “polítics responsables que entenguen el diàleg no sols en el Govern, també en l'oposició”. En aquesta línia ha assenyalat que “sense el consens de l'oposició”, la Comunitat Valenciana “no podrà tindre el sistema de finançament just que li correspon, i que a més contribueix a la cohesió territorial”

La delegada també ha manifestat que per a garantir la cohesió territorial es requereix una “política d'infraestructures que connecte oportunitats”. En aquest sentit, s'ha compromés a “estar permanentment atenta perquè els projectes, les infraestructures i inversions es desenvolupen amb la màxima celeritat, que és el principal compromís del Govern”. L'Executiu de Pedro Sánchez, segons ha recordat, ha sigut “el que ha donat l'impuls necessari a infraestructures clau: el Corredor Mediterrani i el soterrament de les vies del Parc Central de València”, ha dit Bernabé. I també serà “el que busque fórmules de consens que permeten resoldre els problemes hídrics que afecten la província d'Alacant i que garantisca l'aigua per sempre”, ha afegit

Bernabé s'ha referit al “paper fonamental” que estan jugant els Fons Next Generation, l'execució dels quals “està liderant Espanya”. Aqueixos fons, ha destacat “estan donant ja els seus resultats”. A més, ha titllat com a “fites econòmiques” les decisions de Volkswagen i Ford.

Actuacions de les FCSE

Bernabé ha mostrat “el seu respecte, col·laboració i agraïments” a les Forces i Cossos de Seguretat per salvaguardar “els drets i llibertats del conjunt de la ciutadania”. Així mateix, ha destacat “el ·treball intens” realitzat en les labors d'extinció de l'incendi de Venta del Moro. En aquesta línia, ha realitzat una crida a la ciutadania perquè extreme les mesures de precaució perquè el canvi climàtic “està amplificant la potència dels incendis”

En un altre ordre de coses, la delegada ha recordat que el Govern d'Espanya “continuarà redoblant esforços per a protegir la víctimes de la violència masclista i també per a transformar a la societat i educar en valors de respecte i igualtat. Per a treballar en la defensa dels drets de les dones, Bernabé també ha reclamat “un consens que en aquest cas -ha dit- es fa imprescindible”. Finalment, la delegada s'ha compromés a “estrényer la col·laboració entre el Govern i els Ajuntaments” per a “millorar dia a dia la vida de la ciutadania en la Comunitat Valenciana”.

Bernabé ha pres hui possessió del seu càrrec en un acte al qual han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig i la ministra de Política Territorial i portaveu de Govern, Isabel Rodríguez, entre altres autoritats.

Pujar