1 de juny de 2020 1/6/20

Un tractament innovador pretén acabar amb l'excés de canyes en el barranc de Picassent

Un tractament innovador pretén acabar amb l'excés de canyes en el barranc de Picassent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un tractament innovador pretén acabar amb l'excés de canyes en el barranc de Picassent - (foto 2)

  A petició de l'Ajuntament de Picassent, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està realitzant un esbrossi mecanitzat per retirar l'Arundo Donax, (canya), amb el posterior recobriment mitjançant malla geotèxtil.

  Després d'anys de lluita, l'Ajuntament ha aconseguit que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer porte a terme els treballs de neteja en el barranc de Picassent mitjançant màquines retroexcavadores i un robot de desbrossament. A canvi, l'Ajuntament, s'ha compromès al manteniment del mateix durant 2 anys a través d'uns treballs que han d'assegurar la permanència de la malla geotèxtil en condicions òptimes i la retirada dels brots de canya que puguen sorgir.

  La regidora de l'àrea de Medi ambient, Lola Albert, ha manifestat que, "L'objectiu de l'Ajuntament segueix sent la restauració mediambiental del barranc per a ús i esplai de la ciutadania, però fins a arribar ací considere que este tractament inicial i el seu posterior manteniment és molt important ja que, sens dubte, va a aportar molt de benestar, sobretot a la població que més a prop viu del barranc". A més, ha afegit que "Estes actuacions evitaran, sens dubte, la presència de mosquits i altres insectes i també fortes avingudes d'aigua en cas de pluges intenses i possibles incendis".

  Pujar