elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió de l’Ajuntament de Picassent amb l’equip tècnic que dirigirà la construcció de la passarel·la de la Font de l’Omet

Reunió de l’Ajuntament de Picassent amb l’equip tècnic que dirigirà la construcció de la passarel·la de la Font de l’Omet
  • El pressupost base de licitació de l’obra ascendeix a un total de 757.501,46 euros

L’alcaldessa de Picassent, Conxa García i la regidora d’Urbanisme, Lola Albert, han mantingut una reunió en l’Ajuntament amb la cap del Servei de Projectes i Obres de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Encarnación Calatayud, acompanyada del seu equip tècnic, per tal d’abordar com es portarà a terme l’execució del projecte de la passarel·la per a l’accés peatonal i ciclista al baixador ferroviari del Barri de la Font de l’Omet.

Este projecte és una reivindicació històrica de l’Ajuntament de Picassent degut a que es tracta d’una infraestructura molt demandada pels habitants del Barri. Una actuació que queda emmarcada dins del Pla Bàsic de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València que té com a objectiu fomentar la mobilitat no motoritzada i garantir itineraris peatonals segurs i accessibles al transport públic. També, a nivell municipal, l’execució d’esta passarel·la venia contemplada en l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Picassent), per això, s’ha actuat dins d’un marc de col·laboració entre la Conselleria i l’Ajuntament.

“En pràcticament totes les entrevistes que hem mantingut durant anys amb la gerència de FGV i també amb la Conselleria d’Obres Públiques, hem reivindicat la necessitat de construcció d’esta passarel·la. És molt important garantir la seguretat de la ciutadania en l’accés al transport públic i és la nostra obligació com a polítics gestionar per a que així siga. Per això, estem molt contents i satisfets amb l’aprovació del projecte amb l’esperança que no tarde massa en licitar-se l’obra”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

La passarel·la afavorirà la connexió d’una part del Barri de l’Omet amb la xarxa ferroviària, ja que entre totes dues zones s’interposa el barranc de Picassent. En l’actualitat, els vianants es veuen obligats a creuar baixant fins el llit d’aquest amb els conseqüents inconvenients d’inundabilitat cada vegada que plou, a més de l’esforç addicional que suposa ascendir i descendir en un camí de difícil accés. Cal assenyalar que el projecte inclou d’adequació del carrer nº 1, el qual, discorre paral·lela a les vies, i també la reposició de l’escala d’accés a la Font de l’Omet des de la zona del barranc.

Pujar