elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent acull la presentació del primer volum de biografies Gent de l'Horta Sud

Picassent acull la presentació del primer volum de biografies Gent de l'Horta Sud
  MÉS FOTOS
  Picassent acull la presentació del primer volum de biografies Gent de l'Horta Sud - (foto 2)
  Picassent acull la presentació del primer volum de biografies Gent de l'Horta Sud - (foto 3)
  Picassent acull la presentació del primer volum de biografies Gent de l'Horta Sud - (foto 4)

  El primer volum de la col·lecció Gent de l'Horta Sud ja està al carrer. La publicació, editada per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud, amb la col·laboració de l'Ajuntament, recull un total de cinquanta biografies d'homes i dones de Picassent, que venen a sumar-se a les 145 totals amb Paiporta i Picanya, també com a protagonistes.

  A l'acte varen estar presents l'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, el president de l'Ideco, Alfred Ramos, i la documentalista picassentina, Eloina Hernández, coautora de l'obra. La primer edil, es va mostrar molt satisfeta per la publicació d'esta obra, i va voler manifestar que «Des de l’Ajuntament de Picassent hem volgut donar suport a esta publicació de l’Institut d’Estudis Comarcals perquè creiem en la nostra terra, en la nostra comarca i en la validesa de la seua gent. És important recolzar este tipus d’iniciatives perquè cal apostar per la comarca, i en este cas concret, per la visibilització de la gent del nostre poble».

  Per la seua part, Eloina Hernández, coautora del llibre, va assenyalar que  «A Picassent, tenim poetes, artistes, músics, polítics, escriptors, religiosos, mestres, activistes culturals, periodistes, fotògrafs, científics, artistes fallers, escultors, documentalistes, directors de teatre, historiadors, atletes, futbolistes, dibuixants, pintors, cooperants... I fins i tot, un personatge històric: Sibil·la Mercer, última esposa de Ramón II de Castella, señor de Picassent i primera dona en administrar la senyoria de Picassent».

  Este primer volum pretén deixar el testimoni de les personalitats que ha donat esta comarca, integrada per 20 pobles i ciutats, on viuen al voltant de mig milió d'habitants.

  Pujar