elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Hackathon virtual de Picassent és guardonat a Madrid

El Hackathon virtual de Picassent és guardonat a Madrid
  • El premi, atorgat per la Red Española de Ciudades Saludables, reconeix esta actuació col·laborativa com a millor iniciativa local per impulsar la salut i el benestar de la ciutadania

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) junt al Ministeri de Sanitat, a través de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS) ha premiat la iniciativa picassentina “Hackathon Picassent. 2020. Primer Hackathon virtual de Picassent front la Covid 19”  en la III Edición Premios Calidad RECS i en la Categoria especial COVID-19 de municipis de més de 20.000 habitants.  Una edició en la que la RECS recopila i difon les actuacions més destacades de les administracions locals espanyoles en l’àmbit de la salut.

L’alcaldessa, Conxa García va recollir el premi recentment a Madrid en un acte que tingué lloc al Col·legi d’Arquitectes de Madrid (COAM). Els premis, dividits en categories, han comptat amb la presentació d’un total de 76 projectes, dels quals, només 18 han sigut guardonats. Picassent, junt a l’Ajuntament de Burgos ha rebut este distintitu com a millor iniciativa local per impulsar la salut i el benestar de la ciutadania dins de la seua categoria.

Cal recordar que durant el confinament el Hackathon va ser una iniciativa de la regidoria de Participació Ciutadana. Va consistir en unes jornades virtuals de cap de setmana en les que 40 voluntaris i voluntàries, dividits en grups i en col·laboració amb directius d’empreses del municipi, treballaren en diverses àrees temàtiques proposades al voltant del desconfinament: com portar-lo a terme des de l’aspecte social, l’oci, la cultura, la prevenció de la salut, el garantir els desplaçaments segurs, etc.

“Estem molt contents perquè s’ha premiat el talent, la innovació i l’acció col·laborativa que va suposar el Hackathon durant el confinament.  Agraisc públicament tot el treball que es va fer des de l’Ajuntament, com també per part de les empreses col·laboradores i els voluntaris i les voluntàries perquè entre totes i tots varen ser capaços de generar propostes reals i tangibles en un del moments més crítics de la pandèmia”, afirma l’alcadessa, Conxa García.

Pujar