elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La fruitera valenciana que només ven taronges locals

La fruitera valenciana que només ven taronges locals
  • La propietària de Fruites Lola, Mariló Montagud, ha sigut la que ha decidit prendre aquesta iniciativa

MÉS FOTOS
La fruitera valenciana que només ven taronges locals - (foto 2)

Mariló Montagud, la propietària de Fruites Lola, ha sigut qui ha decidit penjar un cartell en la seua fruiteria on es pot apreciar: “En aquesta fruiteria fins que no hi haja taronges de Picassent jo no portaré. Em negue a comprar de l'estranger. Tota la que hi ha ara no és nacional”.

Des d'elperiodic.com hem pogut parlar amb ella i ens ha explicat que tots els anys ha fet el mateix, ha comprat taronges del poble, però enguany a l'agost ja van començar a preguntar-li els seus clients per les taronges i la mateixa, farta de donar explicacions, va decidir posar el cartell. “Jo ho porte fent sempre, però en posar-ho en xarxes socials ha cridat més l'atenció”, ha reiterat.

També ha afirmat que moltes persones li diuen que ja hi ha taronges en els supermercats i que ella encara no té, al que ella els contesta que miren el preu, d'on procedeixen i, sobretot, la qualitat dels productes.

Ella sempre ha assegurat que quan hi hagen a Picassent, la primera que portarà serà ella. I així ha sigut, porta un mes i mig venent mandarines i fa tres dies que ha posat a la venda les taronges.

Així mateix, la fruitera ha explicat que el cartell ha tingut molt d'impacte, tant en la gent com en les seues vendes, ja que han arribat clients nous a la recerca de “aqueixes mandarines tan especials”.

Mariló ha dit que no esperava fer-se tan famosa. Ara tots els veïns la paren pel carrer per a felicitar-la i dir-li que això hauria de fer tothom, però que “realment ningú ho fa”. I és que no sols ha causat aplaudiments entre els picassentins, sinó també la Unió de Llauradors i Ava-Asaja l'han felicitada per la seua iniciativa.

La mateixa ha conclòs que “tot el que puc ho compre d'ací i el que no pues evidentment ho he de comprar d'allí, ja que jo he de tindre de tot per als clients”.

Reivindicacions per la taronja a la província de Castelló

La crisi citrícola està afectat a la Comunitat Valenciana, encara que molt especialment a la província de Castelló. En aquesta província han sigut moltes les manifestacions que s'han celebrat en defensa de la citricultura. A l'inici de l'any, més de 2.000 persones van eixir als carrers de Burriana per a clamar per la dignitat de l'agricultor. Però no sols es va quedar ací. Aquest reclam també va arribar a Madrid, on més de 500 agricultors valencians van protestar davant la seu de la Comissió Europea per a exigir canvis.

També l'ajuntament de Nules va denunciar fa a penes tres mesos un fals etiquetatge on posava que era de Nules i realment eren taronges de Sud-àfrica. David García, alcalde de la localitat, va dir en el seu moment: “Aquests fets suposen un clar frau en l'etiquetatge i a més denota una falta de control efectiu per part de les autoritats competents, i la impunitat de comerços i distribució. Per aquest motiu instem a les autoritats competents a dur a terme controls exhaustius i a investigar els fets”.

La crisi en els camps de la Comunitat Valenciana està causant molts problemes econòmics. En la campanya de l'any passat, varen haver més de 160 milions d'euros en pèrdues en el sector citrícola.

Pujar