elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cultura abraça i immortalitza el Vell i la Vella

La cultura abraça i immortalitza el Vell i la Vella
  • Picassent viu un acte molt emotiu en què la tradició, l'art i la literatura es fonen per donar com a resultat una exposició fotogràfica, un llibre i un grup escultòric de bronze que reflecteixen, ens recorden i refermen esta costum local

MÉS FOTOS
La cultura abraça i immortalitza el Vell i la Vella - (foto 2)
La cultura abraça i immortalitza el Vell i la Vella - (foto 3)

En un ambient festiu, lúdic i de participació ciutadana va celebrar-se el dia de El Vell i la Vella, un costum local en què una parella d'ancians, fets amb palla, es mostren al carrer amb sàtira i humor i amb la intenció de fer festa al carrer. I precisament, la jornada d'ahir, fou de festa — hi hagué animació infantil durant tota la vesprada a l'Ermita —, de convivència i de comprovar l'immens talent cultural que té el nostre municipi.

Primerament, al saló d'actes de la Casa de Cultura, es va presentar el llibre "El vell i la vella, una tradició a Picassent" editat per l'Ajuntament de Picassent i on la documentalista i escriptora Eloina Hernández Doria i les il·lustracions d'Alberto González han plasmat d'una forma didàctica i pedagògica la història d'este costum autòcton i únic a la comarca de l'Horta. A continuació, des d'una saló d'actes ple de gom a gom, i amb la música del Grup Cultural Ball de Bastonots, les persones assistents es dirigiren cap a la sala d'exposicions on es va inaugurar l'exposició fotogràfica de Vicent Tronchoni complementada amb els dibuixos de l'artista Paco Santana, una visió prèvia i completa de les dos escultures que a continuació anaven a descobrir-se a l'Ermita: dos peces de bronze, fruit de la cura i el detall precís i preciós de l'artista Santana, i que l'associació d'Amics de Cristòfor Aguado i Medina ha donàt al poble de Picassent. Una obra que fou descoberta enmig de focs d'artifici i música de dolçaina i tabal davant l'expectació del veïnat present. "És una satisfacció personal viure este dia perquè com a regidor de Cultura i amb la implicació de moltes persones hem aconseguit unir en un mateix acte disciplines com la l'art, la literatura, la fotografia, en definitiva, hem apostat i seguirem apostant per la cultura en totes les seues vessants i expressions", assenyalava el regidor Jaume Sobrevela.

Per la seua banda, l'alcaldessa, Conxa García, va destacar la "sensibilitat de col·lectius com l'associació d'Amics de Cristòfor Aguado i Medina per mantindre i potenciar les nostres costums i tradicions", manifestà la primera edil.

Pujar