elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cromàpica, un festival d'art urbà a Picassent

Cromàpica, un festival d'art urbà a Picassent

  El Festival, que enguany arriba a la seua quarta edició, va nàixer com una clara aposta per acostar l'art al veïnat de la localitat. El municipi tornarà a ser un museu a l'aire lliure del 30 d'agost a l’1 de setembre.

  L'Ajuntament de Picassent, a través de la Regidoria de Joventut, porta a terme des de 2016, el Festival Cromàpica que, amb el pas del temps, ha anat prenent més força amb una gran acollida pel que fa als artistes participants com també per part del públic i del veïnat que ha oferit les seues façanes perquè siguen objecte de transformació.

  Gràcies a esta iniciativa, Picassent guarda ja les petjades d'artistes de renom com César Goce, Disneylexya, Elbi Elem, Fore Ftlao i Diom, Hope i Dilm, Julieta XLF, Lezzart, Lily Brik, Lolofónico, Neopolitano Creativo Crew, Pichiavo, Soy Byg, Xolaka, De Tripas Aerosol i Alba Bla. Elles i ells són els artistes protagonistes que durant els quatre anys d'edició d'este festival han deixat les seues creacions a diversos murs i parets del municipi.

  Els artistes convidats per a l'edició d'enguany són Isaac Mahow de Saragossa i Xolaka de l'Alcúdia de Crespins, i els participants en el concurs seran ONCE de Barcelona, Somos Bardo i Fio Silva d'Argentina.

  Programació d'actes

  -El tret d'eixida del Festival tindrà lloc la vesprada de divendres, 30 d'agost, amb l'acte d'inauguració de les Festes Majors a la seu social de la Societat Artístico Musical Picassent.

  -Des del mateix divendres i fins diumenge, 1 de setembre, tindrà lloc l'execució dels murals del concurs i dels artistes convidats.

  -Dissabte 31 d'agost per la vesprada, es realitzarà un taller amb el veïnat del barri de Les Palmeres.

  -Dimarts, 3 de setembre, taller de graffiti per a xiquetes i xiquets amb la col·laboració de Montana.

  Enguany, l'Ajuntament ha editat un catàleg que recull en imatges el que ha significat per al municipi estos quatre anys de Festival. Picassent, com  a poble que s’estima els seus carrers i que és capaç de convocar els millors artistes de renom, molts d’ells reconeguts en l'àmbit internacional, vol donar vida a murs i parets que eren candidats a la degradació inevitable del pas del temps. El poder de convocatòria de Cromàpica des de la seua primera edició ha sigut gran. I tot, gràcies a l'esforç de l'Ajuntament i al treball dels i les artistes que han participat al llarg de tots estos anys, on destaca també la presència de diversos artistes locals. Hui en dia, Picassent destaca per ser un dels pocs pobles de la Comarca de l'Horta Sud que fomenta l’expressió artística, aporta una identitat innovadora i atractiva en espais públics urbans i s'uneix d’esta manera al que hui és una tendència a l'alça en moltes ciutats dels països europeus. Per això, convidem totes aquelles persones que vulguen passejar tranquil·lament pels carrers del nostre poble a visitar este museu a l’aire lliure i recòrrer el municipi seguint l’estel de l’art.

  Pujar