elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pérez Garijo presideix el grup de treball de Transparència i Responsabilitat Social de la Mesa de Diàleg Social per a la reconstrucció

Pérez Garijo presideix el grup de treball de Transparència i Responsabilitat Social de la Mesa de Diàleg Social per a la reconstrucció
  • La consellera qualifica la transparència i la integritat d' "aspectes essencials en la reconstrucció després de la pandèmia"

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit el grup de treball de Transparència i Responsabilitat Social de la Mesa de Diàleg Social per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

Durant la reunió, s'han marcat els objectius de treball d'aquesta submesa, centrats en l'impuls de la Responsabilitat Social en el territori valencià, la implementació de les clàusules socials, laborals i mediambientals, així com la priorització del teixit econòmic valencià, en la contractació pública; i el reforç de la transparència com a motor de cohesió social, confiança i integritat en l'àmbit públic i privat

A la trobada han assistit també els i les directores generals d'Economia Sostenible, Emprenedoria i Cooperativisme; Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern; Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern; la Sotssecretària d'Hisenda i representants d'UGT, CCOO i la CEV.

Inclusió de clàusules de Responsabilitat Social

El grup de treball ha analitzat també l'esborrany del reglament per a la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació i en les subvencions del sector públic valencià, "avançant en un acord de cara al pròxim Consell de Responsabilitat Social que l'haurà de ratificar", ha explicat la consellera.

"Aquest consens és fonamental per a fer un pas més en la contractació pública responsable en l'administració i demostrant els beneficis socials que suposa", ha indicat Pérez Garijo.

Entre els primers objectius en aquesta matèria, es realitzarà un registre d'entitats socialment responsables, conjuntament amb la Conselleria d'Economia.

Cal recordar que el passat 1 de juny es va acordar, entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, la resolució amb la qual s'iniciava l'expedient administratiu del projecte de decret del Consell, pel qual es regularà la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació pública i en les convocatòries d'ajudes i subvencions.

Transparència en la reconstrucció

Pérez Garijo també ha volgut destacar el compromís de les institucions públiques i els agents econòmics i socials amb el bon govern, la transparència i la integritat, "aspectes essencials per a impulsar el procés de reconstrucció en el qual estem treballant després de la crisi sanitària de la COVID-19".

La consellera ha afirmat que en moments com l'actual "és més important que mai la confiança de la ciutadania en les institucions, atès que és un factor fonamental per al diàleg, l'acord i la cohesió social".

Durant la reunió, s'ha treballat en tres propostes orientades a la governança i la qualitat institucional, les dades obertes i la digitalització, a més de la transparència i integritat en el bon govern corporatiu.

Pujar