elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sorpresa entre els banyistes d'una platja de Peníscola: apareix una tortuga gegant de 40 kg

Sorpresa entre els banyistes d'una platja de Peníscola: apareix una tortuga gegant de 40 kg
  • La troballa ha causat una gran expectació entre els turistes i veïns presents

MÉS FOTOS
Sorpresa entre els banyistes d'una platja de Peníscola: apareix una tortuga gegant de 40 kg - (foto 2)

Un dia que semblava ser un més de platja en la turística localitat castellonenca de Peníscola es va convertir en una cosa extraordinària amb l'arribada d'una tortuga gegant a la Platja Nord. L'animal, d'aproximadament 40 kg de pes, va generar gran expectació entre els banyistes que gaudien de la jornada estiuenca.

Segons testimonis presencials, la tortuga va ser albirada per l'equip de salvament i socorrisme en platges mentre es trobava nadant prop de la riba, a l'altura de Peñismar. Sorpresos per la inusual troballa, els socorristes van acudir immediatament al lloc per a assegurar la zona i evitar qualsevol tipus d'incident.

Després de confirmar la presència de la tortuga, es va donar avís al Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) perquè es feren càrrec de la situació.

Encara es desconeixen les causes que han portat a la tortuga a acostar-se a la costa. Els experts s'encarregaran de realitzar les proves pertinents per a determinar el seu estat de salut i, en cas de ser possible, procedir a la seua reintroducció en el seu hàbitat natural.

Aquest succés ha generat gran expectació entre els banyistes de Peníscola. Les xarxes socials s'han omplit d'imatges de l'animal, i els veïns i turistes s'han mostrat sorpresos per l'aparició d'aquesta espècie en la zona.

La presència de tortugues marines en les costes espanyoles no és una cosa habitual, però sí s'han produït alguns albiraments en els últims anys. Es creu que aquests exemplars podrien haver-se desviat de les seues rutes habituals a causa de canvis en els corrents marins o a la cerca d'aliment.

És important recordar que les tortugues marines són animals salvatges i que no han de ser molestades. Si es troba amb una tortuga marina a la platja, el millor és avisar a les autoritats competents perquè s'encarreguen del seu benestar.

Pujar