elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El polèmic tancament del ‘No passaran’ de Peníscola compta amb els permisos de conselleria

El polèmic tancament del ‘No passaran’ de Peníscola compta amb els permisos de conselleria
  • Fonts municipals asseguren que la Policia Autonòmica va acudir a les celebracions taurines i “no va advertir res”

Les imatges virals del tancament del ‘No passaran’ de Peníscola s'han convertit en polèmica i han arribat als despatxos de la conselleria de Justícia que ha comunicat l'obertura d'una investigació per a saber si l'espectacle compleix o no el reglament dels bous al carrer, segons han informat fonts de la conselleria.

No obstant això, des de l'Ajuntament de Peníscola asseguren que aquesta polèmica “no té ni peus ni cap” i és que aquest tancament porta celebrant-se des de fa més de 40 anys i “tenim totes les autoritzacions”.

“Tenim tots els vam perdre de la conselleria per a fer actes taurins. Està tot en regla”, afirmen des del consistori, els qui han insistit que la Policia Autonòmica ha estat a Peníscola durant les celebracions i “no va advertir res”, “no va haver-hi cap problema”.

No va haver-hi cap ferit

Malgrat les imatges, en les quals es veuen a les vaquillas colpejant al grup de joves que fa de barrera humana, des de l'Ajuntament de Peníscola asseguren que no va haver-hi cap ferit, “les vaques són xicotetes i van enfadades”. Pel que “no ens expliquem què està passant” perquè “sempre ho hem fet” i “tenim permisos de tot”.

Quatre ‘No passaran’

Aquest acte taurí es va realitzar durant quatre nits, del dilluns 12 al dijous 15 de setembre, al carrer Saiz de Carlos, amb vaquillas de la ramaderia Bous La Ribera. I així apareix en el programa de festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Ermitana que es van celebrar del 7 al 18 de setembre.

Sens dubte, les festes de Peníscola han sigut notícia per diversos motius. Al no passaran cal sumar el vídeo d'una vaquilla que es va colar en una cocteleria i l'incident protagonitzat pel cantant Omar Montes que va muntar l'embolic en un control policial.

Pujar