elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova vida de les famílies que ho van perdre tot en l'ensulsiada d'un edifici a Peníscola

La nova vida de les famílies que ho van perdre tot en l'ensulsiada d'un edifici a Peníscola
  • A l'agost de 2021, es desplomava un edifici de tres plantes de la Urbanització Font Nova i la Generalitat Valenciana va aportar habitatge a tres famílies

A punt de complir-se dènou mesos des de l'ensulsiada d'un edifici de tres plantes a Peníscola, encara estremeix pensar en aquelles famílies que van perdre la seua casa.

En tractar-se d'una situació d'emergència, la Generalitat Valenciana a través de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, que depén de la conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, va aportar un sostre a tres famílies. Dos d'elles encara continuen hui habitant aquestes cases, això sí. Fora de Peníscola.

Segons fonts de la conselleria consultades per elperiodic.com, una unitat de convivència va marxar a viure a Vinaròs en cedir-li l'administració autonòmica un habitatges en precari, sense el pagament del lloguer durant un any per la situació d'emergència residencial que van patir en aquella ensulsiada. La tercera família també va rebre un habitatge cedit en precari, en les mateixes condicions, a Benicarló. I la tercera resideix, en les mateixes circumstàncies, a Vila-real.

No obstant això, la situació per a una d'aquestes famílies és millor pel que la conselleria després del primer any va comunicar a l'inquilí, qui casualment va perdre a la seua dona i el seu fill, les úniques víctimes d'aquest desastre, que es buscara una alternativa atés que la seua situació econòmica li permetia deixar aquest habitatge que la conselleria pretén cedir a famílies que l'estan necessitant.

A més, dona la casualitat que a aquest inquilí li va tocar la loteria al desembre de l'any passat pel que aquest ingrés extra li aporta estabilitat.

Des de la conselleria han assegurat que aquest inquilí ja ha deixat l'immoble cedit i les altres dues famílies, en una situació de major vulnerabilitat, continuan vivint en els immobles del parc públic de la Generalitat Valenciana.

L'ensulsiada: un 25 d'agost sobre les 20.00 hores

El 25 d'agost de 2021, Peníscola va veure truncada la seua tranquil·litat sobre les 20.00 hores quan un edifici de tres plantes situat a la Urbanització Font Nova s'esfondrava, emportant-se per davant la vida de dues persones: un xiquet de 14 anys i una dona de 54, a més de diversos ferits pel terrible succés.

Fins al lloc es van desplaçar 140 efectius per a localitzar i rescatar als desapareguts. Els bombers del Consorci Provincial de Castelló van sol·licitar a la Generalitat Valenciana les unitats especialitzades en rescats, apuntalament i desenrunament d'edificis.

També l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, es va desplaçar de manera immediata per a conéixer de primera mà la situació.

Pujar