23 de setembre de 2020 23/9/20

Zaplana: “Amb el Consell de Puig i Oltra, la sanitat ja no és universal, sinó medieval”

Zaplana: “Amb el Consell de Puig i Oltra, la sanitat ja no és universal, sinó medieval” - (foto 1)

  El coordinador de Política Social del grup Popular en Els Corts, José Juan Zaplana, ha denunciat la delicada situació de la sanitat pública en la província de Castelló des que governen PSOE i Compromís. Per al diputat autonòmic, “amb el Consell de Puig i Oltra, la sanitat ja no és universal, sinó medieval”. De fet, segons l'enquesta feta pel Consell la sanitat és el segon problema per als castellonencs.

  José Juan Zaplana ha explicat que “segons el departament sanitari que t'atenga no hi ha ambulàncies per a traslladar als malalts, les llistes d'espera s'han disparat des que governa l'esquerra a la Comunitat Valenciana i en l'àrea d'oncologia de l'Hospital Provincial de Castelló les cues són interminables, la qual cosa demostra la falta de sensibilitat de PSOE i Compromís amb els pacients oncològics perquè està en joc la seua vida”.

  José Juan Zaplana ha realitzat estes declaracions en Castelló, en la reunió de la Comissió de Sanitat del Partit Popular.

  Alguns pacients que ha de realitzar-se una ecografia abdominal en l'Hospital Comarcal de Vinaròs poden esperar fins a 450 dies, en el Departament de Sanitat a Castelló la demora per a realitzar-se les proves de l'apnea del somni pot arribar als 636 dies, i en l'Hospital de la Plana els pacients han d'esperar 280 dies per a realitzar-se una electromiografía.

  “És més -assenyala Zaplana-, la demora per a realitzar-se la mateixa prova varia molt segons en la zona de la província de Castelló on visca el pacient”. Així doncs, mentre a Vinaròs per a una ecografia abdominal la llista d'espera pot ser de 450 dies, a Castelló és de 67 dies i en La Plana de 199 dies.

  Per açò, segons el coordinador de Política Social del PP en Els Corts “el desmantellament de la sanitat pública està arrossegant a molta gent a contactar assegurances amb la sanitat privada”. José Juan Zaplana ha assenyalat que “que en aquests tres anys de govern de Puig i Oltra han sigut incapaços de millorar la xarxa assistencial que va deixar el Partit Popular a la Comunitat Valenciana”.

  José Juan Zaplana ha assenyalat que el caos en la sanitat és general en tota la província de Castelló. En aquest sentit, ha assenyalat el tancament de llits com en l'Hospital Comarcal de Vinaròs o que no es cobrisquen les places de metges, infermers i resta de professionals sanitaris suposa un increment de les llistes d'espera i que es reduïsca la qualitat assistencial.

  O com en el cas de la Vall d’Uixó, el centre de salut 2 està tancat des de l'1 de febrer i a dia de hui encara no han començat les obres. I tampoc han començat les obres d'ampliació del centre de salut 1 com a centre d'especialitats.

  A més, en la província de Castelló, el departament de sanitat porta dos mesos sense director general i la conselleria de Sanitat porta dos anys sense nomenar al tècnic de prevenció de riscos psicosocials; i l'interior castellonenc manca de transport sanitari el que suposa un risc per a les persones que han de ser traslladades amb rapidesa als centres hospitalaris de la província.

  Pujar