elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una xiqueta de Castelló i un xiquet de Borriana, la millor parella de ball d'Espanya

Una xiqueta de Castelló i un xiquet de Borriana, la millor parella de ball d'Espanya
  • Han guanyat els tres últims campionats nacionals en la seua categoria

Una parella de castellonencs s'ha situat enguany com la millor parella de ball esportiu d'Espanya en la seua categoria.

Es tracta de Rubén Sánchez, un borrianenc de 10 anys i de Natalia Simó, una castellonenca de 11, que junts han aconseguit vèncer en els tres campionats nacionals en els quals han participat aquest 2022.

Així, s'han alçat amb la primera posició de la categoria de Juvenil II en els campionats disputats a Cartagena, Narón i La Nucia i organitzats per la Federació Espanyola de Ball Esportiu.

Rubén i Natalia es van conèixer fa sol any i mig, quan van confirmar aquesta parella de ball d'èxit. Els seus pares expliquen que no és la primera parella de ball amb la qual competeixen, però ha sigut amb aquest duo amb el qual més sintonia han trobat i han despuntat junts, practicant dia a dia en l'acadèmia Ritmos de València.

Rubén Sánchez (10 anys) cursa quart de Primària en el CEIP Penyagolosa de Borriana, la qual cosa ho combina amb el tercer curs en el Conservatori Elemental de música Abel Mus, on estudia trompa. A més, forma part del grup dels novells de la banda Jove de l´Agrupació Filharmònica de Borrianenca.

Rubén va decidir seguir els passos dels seus pares en el ball esportiu iniciant-se amb tan sols sis anys, obtenint diversos triomfs en els últims anys amb la seua parella de balls Nayla, amb la qual va obtenir el trofeu Malva-rosa-València i diversos trofeus nacionals.

Natalia Simó (11 anys), per part seua, es va iniciar en el món del ball esportiu poc després de veure una exhibició de ball en el Torreón de Benicàssim, el dia en què li va entrar el cuquet. Posteriorment, en 2019, va començar a competir com a single per a passar després a disputar campionats en parella.

Estudia en sisè de primària en els Escolapis de Castelló de la Plana i de moment es dedica en cos i ànima a aquesta disciplina. De fet, ho té clar: En el futur vol dedicar-se a ensenyar ball en la seua pròpia acadèmia.

Junts han competit en els tres campionats nacionals d'enguany amb èxit: L'Standard de La Nucia (quick step, vals lent i tango), el Llatins de Nairón (samba, chacha i jive) i el ‘10 balls’ de Cartagena (que engloba tots els anteriors).

La pròxima temporada començaran un nou repte, el de pujar a la següent categoria per edat, la Junior I, tot un desafiament al qual hauran d'adaptar-se.

Així, Natalia i Rubén s'entrenen en cos i ànima per a competir l'el següent nivell, més competitiu i complicat. Per això, a més, ja es troben a la cerca d'ajudes i empreses que sponsorizar a la parella per a poder finançar el cost dels campionats, alguns d'ells internacionals.

Per a això, els interessats poden contactar a través dels correus electrònics manu61653@gmail.com (Natalia) o pilimonserrat1@hotmail.es (Rubén).

Pujar