2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP de Vistabella lamenta que Compromís deixe perdre una important subvenció de Diputació

 El PP de Vistabella lamenta que Compromís deixe perdre una important subvenció de Diputació  - (foto 1)

  El PP de Vistabella lamenta que l'Ajuntament, liderat en aquests moments per Compromís i Candidatura Per Vistabella (CPV), haja deixat perdre una important subvenció de la Diputació Provincial de Castelló al no presentar els documents necessaris en el termini estipulat. Així, el municipi s'ha quedat sense una considerable ajuda corresponent al Pla Provincial de Cooperació d'Obres i Serveis (Pla 135) per a enguany 2019 que sí han començat a cobrar ja altres pobles veïns com són Xodos, Benafigos i Atzeneta, que sí han presentat els documents en termini i forma. 

  Uns diners que el consistori sí que va obtindre l'any passat, en el 2018, per a executar diverses obres en el municipi i que va aconseguir la suma de prop de 90.000 euros per a millorar la zona dels Eres de Troia (molt degradada), així com la pavimentació d'un tram de l'avinguda Ramón Salvador i el condicionament de l'accés a la urbanització l’Alforí. Tot això subvencionat al 100% per la Diputació de Castelló que dirigeix el Partit Popular.

  En aquest 2019 el consistori de Vistabella s'ha refugiat en l'acabada de crear Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord, formada pels municipis de Vistabella, Atzeneta, Benafigos i Xodos, per a reclamar una subvenció de 30.000 euros per a tots. No obstant això, la Mancomunitat no es va cenyir als requisits d'aquesta convocatòria d'ajudes del Pla 135.

  Durant el Ple de la Diputació, celebrat el dimarts, Compromís va demanar mitjançant una moció que la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord rebera una subvenció nominativa, però aquesta proposta va ser rebutjada per la majoria dels diputats en considerar que saltar-se les normes crearia precedent i podria generar un “efecte anomenada”, ja que no es pot premiar a qui no compleix amb els requisits i terminis perquè això seria castigar als pobles que sí que compleixen amb les regles de les bases d'aquesta convocatòria, dins del termini i en la forma escaient. De fet, la resta de mancomunitats de la província (Baix Maestrat, Espadán-Mijares, Castelló Nord, Comarcal Els Ports, Alt Palància, Alt Maestrat i Plana Alta) han rebut ja aqueixa ajuda de 30.000 euros cadascuna perquè van complir amb les bases i els terminis per a optar a aquesta, com queda reflectit en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

  ATZENETA, XODOS I BENAFIGOS SI QUE HAN REBUT LES AJUDES

  Cal destacar, a més, que els altres municipis que conformen la Mancomunitat Penyagolosa-Pobles del Nord, al contrari que Vistabella, sí que han rebut ja les ajudes del Pla 135 de la Diputació Provincial per a enguany 2019 a títol individual perquè els seus ajuntaments sí que han complit amb les normes de les bases de la convocatòria. Així, Atzeneta ha rebut una subvenció de 100.900 euros, Xodos 70.900 i Benafigos 75.900. Vistabella, amb Compromís i Candidatura Per Vistabella al capdavant, al no fer les coses bé i al no complir amb les bases, s'ha quedat enguany sense aquesta important ajuda de Diputació.

   

  Pujar