elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MILLARS

VÍDEO | El desastre patrimonial i natural que queda després de l'incendi que arrasa l'interior de Castelló

El desastre patrimonial i natural que queda després de l'incendi que arrasa l'interior de Castelló
El desastre patrimonial i natural que queda després de l'incendi que arrasa l'interior de Castelló
  • Nou municipis desallotjats, 1.500 persones evacuades, més de 3.800 hectàrees i un perímetre de 40 quilòmetres en el primer gran incendi del 2023

Primera setmana de la primavera i l'interior de Castelló porta cinc dies cremant.

L'incendi forestal que es va declarar dijous passat a Villanueva de Viver ha posat en escac diverses poblacions de l'Alt Millars i l'Alt Palància que han hagut de ser desallotjades i reubicades en habitatges de familiars, en el pavelló municipal d'Onda i el Seminari Menor de Segorbe.

El foc encara no ha sigut controlat, el fort vent d'aquest dilluns ha reavivat les flames i ha estat a punt d'arribar als habitatges de Montán encara que el perímetre establit i la professionalitat dels bombers ha aconseguit que les flames queden a prop però no arriben a tocar els immobles d'aquesta localitat de l'Alt Millars.

Les dades que deixa l'incendi, segons el balanç de la conselleria d'Interior són d'un perímetre afectat pel foc de 40 quilòmetres, 1.500 persones desallotjades, 3.800 hectàrees cremades, nou localitats desallotjades (Montán, Montanejos, la Pobla d'Arenós, Fuente la Reina, Pavias, Higueras, Arañuel, Torralba i Villanueva de Viver).

Però el que estremeix, més que les dades, aqueixes patides dades que tan bé suporta sempre el paper, és la imatge de l'interior de Castelló arrasat.

Les imatges gravades des de l'alt són indescriptibles. Tot completament arrasat, convertit en cendra. Una imatge que ens recorda als incendis forestals de l'any passat a Begís, Les Useres o la Vall d'Ebo, i de fa dos anys a Azuébar.

Puedes seguir toda la información del incendio en este enlace.
 
 

Pujar