elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns d'Algimia es reuneixen per a exigir el servei mèdic que el Consell els nega

Els veïns d'Algimia es reuneixen per a exigir el servei mèdic que el Consell els nega
  • L'alcalde, Jaime Pertegaz, convoca a la població per a informar sobre la decisió de Sanitat de privar-los de metge i remetre als pacients a Vall de Almonacid. “Som ací per a millorar la vida dels veïns, no per a castigar-los”

  • L'alcalde remet un escrit al Consell per a exigir la restitució del metge i reserva el dret de Algimia a acudir als tribunals. “La salut dels meus veïns no pot ser víctima d'una gestió irresponsable”, afirma Pertegaz

Els veïns d'Algimia de Almonacid s'han quedat fins al pròxim 19 d'agost sense metge. És un “càstig injust” que ahir va mobilitzar a tota la població en una assemblea que, convocada per l'alcalde per a explicar la decisió del Consell, va provocar les queixes i protestes irades de tots els assistents.

A Algimia de Almonacid “gaudíem de metge, amb totes les limitacions que puga haver-hi per a un poble d'interior i amb les retallades que la pròpia pandèmia ha provocat en el servei”. No obstant això, “ara directament ens hem quedat sense ell”, ha assenyalat l'alcalde de la localitat, Jaime Pertegaz.

La decisió “és un atac a la salut d'una població d'avançada edat que ara, en ple estiu, es multiplica amb l'arribada de desenes de famílies que tenen al poble la seua segona residència. Quan més necessitem al metge menys servei tenim. Directament cap”, lamenta el primer edil.

Per això, “aquesta assemblea que hem convocat s'ha fet amb l'objectiu de posar en comú una decisió que ataca directament la vida del meu poble i de la qual havien de tindre exprés coneixement els meus veïns”. “Ha permés resoldre dubtes, exposar les accions que com a ajuntament hem emprés i decidir, entre tots, que aquesta retallada no pot quedar impune”.

Per això, “des de l'alcaldia hem remés una carta a l'adreça mèdica de l'Hospital de Sagunt de la qual depén el municipi, per a fer formal la nostra protesta”. Així mateix, “hem advertit que com a municipi afectat per una retallada que atempta contra la vida ens reservem el dret d'emprendre accions legals”. I “hem acordat, com a poble, manifestar el nostre més profund rebuig a polítiques que ataquen la nostra salut”.

Algimia de Almonacid “és un poble xicotet, però els seus habitants, els meus veïns, tenen el mateix dret i paguen els mateixos impostos que qualsevol altra localitat amb majors recursos per a exigir l'assistència sanitària que en ple agost se'ns està negant”. “No callarem, encara que siguem pocs. Perquè tots tenim clar que hi ha altres solucions possibles abans que deixar-nos sense metge”, ha declarat l'alcalde.

Pujar