elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torreblanca sol·licita la col·laboració dels veïns per recuperar llavors autòctones

    La Regidoria d'Agricultura de Torreblanca està treballant en la recuperació de llavors de producte autòcton com meló o tomàquet amb l'objectiu de poder impulsar el cultiu de varietats locals, per la qual cosa ha sol·licitat la col·laboració dels veïns i veïnes.

    La destinació d'aquestes llavors, que els veïns poden facilitar al Departament d'Agricultura de l'Ajuntament o a l'Associació d'Agricultors, serà l'Estació Experimental Agrària de Vila-real, on s'assegurarà la supervivència d'aquestes varietats autòctones i s'obtindran aquelles que millor s'adapten a les condicions climàtiques pròpies de Torreblanca.

    Aquesta iniciativa permetrà desenvolupar el 'Projecte Faro', orientat a recuperar la producción agrícola i convertir el producte autòcton en una opció econòmica. De fet, des d'aquesta área s'estan duent a terme nombroses accions com la reactivació dels terrenys abandonats de la Marjalería, on l'Associació d'Agricultors Torreblanquins plantarà aquestos productes autòctons.

    El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, ha assenyalat que 'creiem important fer una crida a la població per poder recuperar llavors autòctones, la qual cosa ens permetrà la plantació i la posterior posada en valor d'aquestos productes locals'.

    Pujar